Ce înseamnă OTG şi la ce ne ajută?


Ce înseamnă OTG şi la ce ne ajută? Ei bine, OTG este o abreviere de la On-The-Go şi este o tehnologie care există din 2001, dar nu foarte multă lume este familiarizată cu aceasta. Această tehnologie permite utilizatorului să folosească telefonul pe post de gazdă pentru dispozitive periferice USB.

Asta înseamnă că poţi folosi prin intermediul telefonului o memorie USB, o cameră digitală, o tastatură sau un mouse. Cu ajutorul OTG vei putea să citeşti informaţiile de pe un stick direct de pe telefon, dar în acelaşi timp când conectezi telefonul la un PC, acesta va fi văzut tot ca o memorie USB.

Tot ce ai nevoie ca să foloseşti OTG-ul telefonului este un cablu adaptor şi instalarea unei aplicaţii compatibile. Trebuie avut în vedere că nu toate telefoanele beneficiază de această funcţie, va trebui să verifici asta înainte. Un adaptor OTG nu ar trebui să coste mai mult de 3 lei şi îl poţi găsi cam la orice hipermarket.

Dacă dispozitivul tău este compatibil OTG şi ai achiziţionat un adaptor poţi verifica funcţionalitatea acestuia cu ajutorul managerului de fişiere pre-instalat. Majoritatea smartphone-urilor care suporta această tehnologie au deja instalat un manager de fişiere compatibil. Dacă vrei să foloseşti tehnologia OTG pentru a extinde memoria telefonului, dar nu vrei să cari după tine cabluri adiţionale, trebuie să ştii că există deja memorii USB care au direct integrată aceasta utilitate. Poţi achiziţiona o memorie cu OTG cu preţ începând de la 40 lei pentru 16GB.

Tehnologia OTG este foarte bună atunci când ai nevoie de memorie adiţională. Poţi stoca informaţii de care ai nevoie dar nu în permanenţă, spre exemplu îţi poţi pune câteva filme atunci când ai de călătorit pe distanţe mari fără a încărca inutil memoria telefonului.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.