Ai putea spune că realitatea augmentată este un concept nou, dar nu este chiar aşa. Primele menţiuni despre o astfel de realitate virtuală provin din anul 1901. Realitatea augmentată înseamă suprapunerea unei realităţi virtuale peste un mediu din lumea reală.
Este foarte dificil de explicat ce înseamnă realitate augmentată, aşa că am să vin cu nişte exemple concrete pentru a înţelege mai bine fenomenul. În arhitectura spre exemplu poate fi folosită realitatea augmentată pentru a reda desene 2D în forme 3D. Dacă doreşti să îţi achiziţionezi mobilă nouă, poţi vedea cum se potriveşte acea mobilă la tine înainte să o cumperi. IKEA deja foloseşte această tehnologie.
În educaţie se poate folosi pentru a reda imagini din interiorul corpului uman fără să te atingi de o persoană reală. Să nu mai spun câte implicaţii poate avea în sfera jocurilor video. În oraşele noi pe care le vizitezi poţi folosi realitatea augmentată pentru a obţine mai uşor şi mai interactiv informaţii despre anumite obiective turistice.
Toate aceste aplicaţii fac ca realitate augmentată să fie foarte utilă în viitorul apropiat. Oricine poate experimenta cu această tehnologie cu smartphone-ul personal prin instalarea unei aplicaţii cum ar fi Augment. Poţi alege dintr-o serie de obiecte virtuale şi le poţi aduce oarecum în lumea reală.
Dar dacă vrei să descoperi mai mult decât doar o galerie de obiecte virtuale poţi încerca Ingress. Vei descoperi o întreagă comunitate virtuală în jurul tău. Până la articolul următor te las cu trailer-ul pentru Ingress.