Ce ne pregăteşte Samsung în 2016?


Câteva dispozitive interesante. Acesta e răspunsul de la întrebarea “Ce ne pregăteşte Samsung în 2016?”. Samsung are o divizie intitulată Creative Lab sau pe romana laboratorul de creaţie. Iar în acest laborator angajaţii sunt rugaţi să realizeze cele mai năstruşnice dispozitive, indiferent dacă aceste dispozitive vor vedea lumina din magazine sau nu. Acest laborator de vise al Samsung-ului a realizat trei dispozitive care vor intra în portofoliul gadgeturilor din 2016.

Samsung RINK

Dispozitive Samsung in 2016

Primul dispozitiv este menit să se asocieze cu Gear VR pentru a putea interacţiona cu realitatea virtuală. Acest gadget se numeşte Rink şi îţi va permite să modelezi, să prinzi sau să modifici realitatea virtuală. Se ştie că Oculus lucrează la un dispozitiv similar pentru sistemul lor de realitate virtuală. Fie că cel mai bun să câştige!

Samsung in 2016

TipTalk te va face să te simţi că James Bond atunci când îl vei folosi. TipTalk este efectiv o brăţară, pentru smartwatch-ul Samsung bineînţeles, care îţi va permite să auzi mai bine în momentul în care ai o conversaţie telefonică. Trebuie doar să pui arătătorul la ureche în momentul în care te sună cineva. Încă nu se ştie cum funcţionează, dar tind să cred că se bazează pe anumite vibraţii induse de brăţara. Iar partea cea mai cool este că vei arăta că profesorul Xavier când vei folosi acest dispozitiv.

Samsung WELT

Al treilea dispozitiv este un fitness tracker, dar care nu seamănă cu cele pe care le cunoaştem. Welt este o curea care îţi va monitoriza activitatea fizică. Prin intermediul aplicaţiei va ţine minte câţi pasi ai făcut, cât ai stat şi dimensiunea taliei. Astfel ştii imediat când începi să iei proporţii şi ce acţiuni corective trebuie să iei pentru a reveni în formă. Samsung afirma că este un mod mai discret de monitorizare a gradului de activitate şi sedentaritate. Pentru că nu diferă foarte mult faţă de o curea convenţională, o poţi purta cu foarte multe ţinute.

În cei trei ani de existenţă, Creative Lab a realizat peste 100 de dispozitive ingenioase. Din care 40 chiar au intrat în producţie şi au fost vândute de către Samsung. Mai multe detalii despre aceste produse vom afla anul viitor după conferinţa CES din Las Vegas. Până atunci, un an nou fericit!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.