Cel mai mare SSD are 13TB şi doar 2.5 inch


Cel mai mare SSD are 13TB şi doar 2.5 inch

SSD-urile devin din ce în ce mai prezente în viaţa calculatoarelor de rând. Şi asta se întâmplă din motive evidente. Un SSD oferă o viteză chiar şi de 100 de ori mai mare decât un disc clasic. Dezavantajul este că un SSD nu oferă foarte mult spaţiu de stocare, dar asta începe încet să se schimbe.

Fixstars SSD-13000M este cel mai mare SSD pe care l-am întâlnit până acum şi aici nu mă refer la volumul pe care îl ocupă. Cred că ţi-ai dat seama după denumire că îţi oferă un spaţiu generos de stocare de 13TB. E chiar mai mult decât am eu disponibil în total în toată casa, luând în considerare PC-ul, laptopul, tableta, telefonul, carduri de memorie şi USB-uri. Dacă simţi că e prea mult spaţiu, trebuie să ştii că mai este o versiune Fixstars de 10TB.

Pe lângă capacitatea ieşită din comun pentru un SSD, cele două memorii mai oferă viteze de citire de până la 540MB/s şi o viteză de scriere de până la 520MB/s. Primeşti toate aceste performanţe într-un pachet de doar 2.5 inch. NAND este tehnologia pe care se bazează construcţia acestui SSD. Pe lângă toate astea, Fixstars mai oferă o opţiune care ar trebui să tripleze durata de viaţă a SSD-ului, dar asta vine cu un cost. Vei rămâne doar cu 6.5TB din memorie.

Desigur preţul nu va fi într-o zonă pe care o poate atinge muritorii de rând. Purtătorul de cuvânt de la Fixstars a afirmat pentru PC World că preţul va fi 13000$. Asta înseamnă că vei plăti un dolar pentru fiecare MB de stocare. După cum ziceam, acest produs nu va fi pentru oricine, este destinat în special companiilor care se ocupă cu prelucrarea conţinutului video.

Sursa [PC World]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.