Comunică fără restricţii cu căştile Pilot


comunica fara restrictii cu castile pilot

Un concediu plăcut se poate transforma într-un dezastru destul de repede dacă mergi în altă ţară, nu cunoşti limba şi nici cu engleza nu stai prea bine (sau poate interlocutorul nu stăpâneşte engleza). Dar bariera asta lingvistică începe să se schimbe treptat de când cu Google Translate. Cu toate că Google Translate este o unealtă grozavă, are şi ea anumite limitări. Cum ar fi să înţelegi în timp real toate limbile din lume? Ar fi grozav, ar fi foarte grozav! Din fericire se pare că a apărut un gadget care ar putea să facă această traducere în “timp real” pentru tine. În acest sens Waverly Labs ne prezintă Pilot.

Am mai văzut astfel de dispozitive în filme, dar nu mă aşteptam să apară un asemenea produs atât de curând. Pilot este prima cască care îţi poate traduce altă limbă. Se foloseşte în pereche, tu îţi pui o cască, iar interlocutorul tău de peste mări şi ţări o va utiliza pe cealaltă. Se setează din aplicaţie limba pe care o vrei tradusă şi gata, toată lumea se înţelege. E chiar atât de simplu.

Aproximativ doi ani au avut nevoie cei de la Waverly Labs să şlefuiască acest produs. Iar acum sunt foarte aproape de punerea lui pe piaţă. Mai au nevoie doar de finanţare pentru a începe producţia. De aceea au pregătit o campanie în care oamenii pot comanda dinainte produsul, bineînţeles la un preţ mai mic decât preţul de lansare. Preţul pentru precomandă va fi undeva între $129 – $179, iar preţul de lansare va fi între $250 – $300.

Aşa cum ziceam, mai sunt multe alte tehnologii capabile să traducă text, audio sau chiar să recunoască automat limba. Dar nici una nu pare atât de fiabila pentru o conversaţie faţă în faţă. De aceea le dau şanse mari celor de la Waverly Labs pentru a duce la bun sfârşit proiectul Pilot. Pentru mai multe detalii va trebui să aşteptăm până în 25 Mai când va începe promovarea şi strângere de fonduri pe platforma Indiegogo. Până atunci te las cu aceşti doi oameni care comunică fără restricţii cu căştile Pilot în videoclipul de prezentare de la Waverly Labs.

Era să uit, Waverly Labs organizează şi un concurs la care cineva va caştiga o pereche de căşti Pilot. Inscrierile se fac aici.

sursa [Waverly Labs]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.