Cu Lenovo Ideacentre 610S Projector PC nu mai ai nevoie de monitor


Cu Lenovo Ideacentre 610S Projector PC nu mai ai nevoie de monitor

Lenovo Ideacentre 610S regândeşte puţin conceptul de PC. Gusturile nu se discută asta e clar şi momentan nu aş schimba monitorul pentru un proiector, dar sunt deschis la sugestii. De aceea mi s-a părut interesant proiectul celor de la Lenovo. Dar ce m-a atras cel mai mult este portabilitatea! La cele 2 kg este mai uşor decât un laptop, iar volumul de 2.2 litrii ocupă un spaţiu aproximativ egal cu o sticlă de Cola.

Nici specificaţiile nu sunt deloc slabe. Lenovo Ideacentre 610S este înzestrat cu 16GB RAM, 2TB spaţiu de stocare (sau un SSD de 128GB), un procesor Intel Core i7 şi o placă video decentă cum este Nvidia GeForce 750 Ti. Nu-i rău, nu-i rău deloc! Se poate conecta la internet sau alte dispozitive prin WiFi 802.11 a/c şi Bluetooth, deci se aseamănă tot mai mult cu un laptop. Singura diferenţă este că nu are ecran. Mai are 4 porturi USB 3.0, un port GigaLAN, o ieşire SATA, card reader, şi o ieşire HDMI, deci poţi să îi ataşezi un monitor dacă chiar insişti.

Clar ai nevoie de un dispozitiv ca acesta dacă vrei să impresionezi. Cu Lenovo Ideacentre 610S vei putea proiecta pe perete o imagine de 110 inch cu o luminozitate de 220 lumeni, ca să nu fie prea supărător la ochi. Rezoluţia este doar HD (720p) deci nu se compară chiar cu un monitor 4K, dar aici vorbim şi de mobilitate.

Dacă aş avea posibilitatea mi-aş schimba laptopul pentru Lenovo Ideacentre 610S. Hai să fim sinceri acum, cine nu ar vrea să împărtăşească pozele din concediu cu prietenii pe un ecran de 110 inch şi asta în timp ce te afli la ei acasă. După o zi întreagă de sightseeing într-un oraş nou să te pui în pat în camera de hotel şi să te uiţi la un film HD pe un ecran de 110 inch. Asta înseamnă să fii în concediu! Şi spun aceste lucruri pentru că asta şi doreşte Lenovo de la acest produs, să fie un centru media pe care îl poţi lua cu tine.

Lenovo Ideacentre 610SLenovo Ideacentre 610S PC cu proiector Lenovo Ideacentre 610S

Sursa [Lenovo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.