Cum să descarci muzica de pe Youtube


Cum sa descarci muzica de pe Youtube

Primul lucru pe care ar trebui să îl cunoşti despre Youtube este că toate videoclipurile sunt aparate de drepturi de autor. Asta înseamnă că e ilegal să descarci de pe acesta platforma video. Cu toate astea, nu e imposibil să îţi descarci videoclipul preferat sau doar sunetul de la videoclip în format MP3. Acestea fiind spuse, am să îţi arăt cum să descarci muzica de pe Youtube. P.S. Nu ştii asta de la mine! 🙂

Cele mai simple metode de descărcare sunt de pe PC. Asta pentru că aplicaţiile de pe telefon sunt verificate pentru a nu încărca drepturile de autor. De pe laptop sau PC ai la îndemână trei metode prin care poţi să descarci videoclipurile sau melodiile preferate.

  1. Prin instalarea unui software. Este cea mai simplă metodă pentru că poţi copia mai multe link-uri, după care laşi softul să îşi facă treaba. Când te vei întoarce la PC vei avea un nou playlist pe care poţi să îl iei cu tine oriunde. Poţi salva videoclipurile sau melodiile în diverse formate, de la MP4 sau MP3 până la AVI, 3GP şi FLV. Singurul dezavantaj este că vei putea face acest lucru doar pe PC-ul pe care ai instalat acest software. Cele mai utilizate programe pentru acest lucru sunt: Freemake Video Downloader, Freemake YouTube to MP3 şi DLNow Video Downloader. Partea bună e că toate sunt gratuite.
  2. A doua opţiune este instalarea unei extensii la Chrome. Tot din cauza drepturilor de autor, sunt puţine extensii compatibile cu Youtube. Dar totuşi eu am reuşit să găsesc una care îmi descărca în format MP3 melodiile de pe Youtube. GetMP3 se numeşte şi poate fi găsită în Chrome Web Store. Utilizarea acesteia este foarte simplă. Îţi adăugă un buton în dreapta sus, în drept cu bară de adresă. Trebuie să apeşi butonul în momentul în care eşti pe pagina melodiei pe care vrei să o descarci. După care aştepţi să se descarce.
  3. A treia opţiune pe care o ai este să foloseşti un alt site capabil să facă conversia. Şi aici ai o gamă foarte largă de unde alege. Spre exemplu cu VDYouTube trebuie dar să adaugi un VD în link-ul videoclipului, fix înainte de youtube. Sau dacă ţi se pare mai uşor poţi să copiezi link-ul la ei pe site. Un alt website care îţi permite să descarci muzica de pe Youtube este youtube-mp3.org. Avantajul la acesta metodă este că nu trebuie să descarci sau să instalezi nici o aplicaţie şi poţi să o faci de pe orice laptop sau PC.

Aşa cum ziceam, este mai simplu să descarci muzica de pe Youtube cu ajutorul unui PC. Spre exemplu pentru a descărca pe Android vei avea nevoie de două aplicaţii pentru a duce la final acesta operaţiune. În primul rând ai nevoie de o aplicaţie care să îţi descarce videoclipul de pe Youtube. După care mai ai nevoie de o aplicaţie care să convertească videoclipul în MP3. Eu am reuşit să fac aceste conversii cu Video Downloader şi Video to MP3 Converter. Ambele fiind instalate din Magazinul Play.

Sunt convins că poţi găsi o singură aplicaţie care să facă acesta treaba, dar nu va fi verificată de cei de la Google. Datorită riscurilor de securitate, nu recomand instalarea altor aplicaţii din afară Magazinului Play. Iar pentru iOS, lucrurile devin şi mai dificile când vine vorba de descărcarea muzicii de pe Youtube.

Cam acestea ar fi principalele metode prin care poţi să descarci muzica de pe Youtube în momentul de faţă. În acelaşi timp cei de la Google se luptă în continuare pentru a proteja drepturile de autor şi schimbă în mod constant algoritmii de la Youtube pentru a fi cât mai dificil de copiat sau de descărcat videoclipuri.

Dacă te mustrează conştiinţa că descarci muzica ilegal, poţi oricând să cumperi albumul artistului preferat. Sau îţi poţi face un abonament pe Google Music, care are o bibliotecă imprimantă de muzică şi de pe care poţi să descarci muzica preferată fără să te temi că faci ceva ilegal.

Tu cum îţi obţii melodiile preferate? Le descarci “gratuit” sau preferi să plăteşti un abonament?


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.