Cum să îţi gasesti telefonul pierdut fie ca e Android sau iPhone


Cum gasesti telefonul pierdut

Nu doresc nimănui să îşi piardă telefonul, dar dacă totuşi se întâmplă trebuie să ştii că există un mod în care poţi afla locaţia acestuia. Poate îl uiţi pe masa de la terasa sau îţi cade din buzunar în taxi. Şi pentru că asta se întâmplă mai des decât ai crede, producătorii de smartphone-uri au integrat tehnologii capabile să localizeze telefonul. Atât Apple, Google cât şi Microsoft integrează deja metode de localizare a telefonului. Deci nu trebuie să îţi faci griji că ai uitat să instalezi vreo aplicaţie, dar va trebui să profiţi de funcţie până se scurge toată bateria din telefon. Aşadar, imediat după ce ţi-ai dat seama că îţi lipseşte telefonul fugi până la cel mai apropiat PC şi încearcă să îl localizezi.

Cum să îţi gasesti telefonul pierdut cu Android pe el?

Android-ul oferă o serie de aplicaţii pe care poţi să le foloseşti pentru găsirea telefonului. Dar cea de bază şi cel mai uşor de folosit este Android Device Manager. Partea bună este că e deja instalat pe telefon. Orice telefon Android 2.3 sau mai nou ar trebui să beneficieze de această funcţie. Trebuie doar să scrii pe Google “Where is my phone”. E atât de uşor! Îţi cere să te înregistrezi pe contul de google şi se va folosi de semnalul GPS şi WiFi pentru a realiza o localizare cât mai exactă. Dezavantajul e că GPS-ul la telefon trebuie să fie pornit pentru a găsi telefonul, iar singurele lucruri pe care le poţi face este să sune telefonul şi să îl resetezi.

Dacă totuşi doreşti o aplicaţie mai elaborată poţi să încerci Cerberus anti theft. Aplicaţie pe care o poţi instala şi de la distanţă dacă telefonul este conectat la internet. În plus aceasta aplicaţie îţi perniţe să faci poze la ecran sau chiar să foloseşti camera frontală pentru realizarea unei poze a infractorului.

Cum să îţi gasesti telefonul pierdut cu iOS pe el?

Cea mai bună şi unică modalitate de a găsi iPhone-ul pierdut este prin Find My iPhone. Poţi utiliza Find My iPhone doar de pe un alt telefon cu iOS sau de pe un PC prin înregistrarea datelor de iCloud. Prin aplicaţie îl poţi face să sune, să trimită un mesaj cu numărul de telefon pe care îl ai disponibil sau să resetezi telefonul. Tot cu Find My iPhone poţi să îţi găseşti Mac-ul, iPod-ul sau iPad-ul. Dar ca să te bucuri de aplicaţie telefonul trebuie să fie pornit şi conectat la internet.
În concluzie ai şanse mari să îţi recuperezi telefonul atâta timp cât reacţionezi rapid. Desigur, telefonul mai trebuie să fie pornit şi GPS-ul activ. Să sperăm că nu vei fi nevoit să foloseşti această funcţie vreodată, dar dacă totuşi trebuie e bine să ştii cum.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.