Cum să opreşti autoplay-ul la videoclipurile HTML5


youtube

M-am obişnuit cu autoplay-ul videoclipurilor, mai ales de când a fost adăugat pe Facebook. Dar în unele cazuri găsesc autoplay-ul destul de enervant, mai ales când am de căutat ceva anume şi ajung să mă uit la un videoclip doar pentru că a început automat. În orice caz este bine de ştiut că există posibilitatea de a activa şi dezactiva această opţiune a browser-ului.

În Firefox poţi să dezactivezi autoplay-ul la videoclipurile HTML5 foarte uşor din meniul de setări. Pentru a accesa meniul trebuie să scrii în bară de adresa about:config. După ce vei confirma că vei avea grijă cu setările browser-ului, vei vedea o listă lungă de opţiuni. Ca să fie mai uşor, poţi căuta cu ajutorul search-ului funcţia de autoplay. Probabil o să găseşti funcţia activa media.autoplay.enabled , iar cu un dublu-click o vei dezactiva.

firefoxfirefox settings

Chrome nu are o setare specială pentru această funcţie de autoplay, de aceea va fi nevoie de instalarea unei extensii numite Stop YouTube HTML5 Autoplay. Aceasta extensie va funcţiona şi cu videoclipurile HTML5 care nu aparţin de Youtube. După activarea acestei extensii, videoclipurile nu vor mai începe automat. Vei fi nevoit să aplici vechia metodă prin care dai click pe butonul de play.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.