Dacă nu ştiai deja… da, aplicaţiile Android funcţionează şi în Windows. Dar nu oricum, ai nevoie de un simulator. Simulatorul îl foloseşti de obicei când vrei să rulezi alt sistem de operare pe un sistem de operare actual. Efectiv reproduce platforma Android pe Windows. Fie că vrei să îţi testezi nouă aplicaţie sau să te joci cu mouse şi tastatura jocurile de pe Android, nu îţi strică să au un simulator de Android pe PC. Acum poţi să butonezi pe Android din Windows fără să mai consumi un strop din preţioasa baterie. Există o serie de programe care îţi permit să rulezi aplicatii Android pe PC, dar am să le pomenesc pe cele mai bune dintre cele gratuite.
Primul de pe listă este Andy, un simulator cu un chip de roboţel că sigla. Bănuiesc pe el îl cheamă Andy şi este un acronim. Acesta rulează destul de bine mare parte din aplicaţiile Android. Dacă ai nevoie de un acces mai avansat, poţi chiar să îl root-ezi pe Andy. Nu este chiar aşa de evoluat cum sunt altele, dar îşi face treaba.
Dacă ai mai folosit aşa ceva până acum, cel mai probabil au auzit deja de Bluestacks. Este unul din cele mai bune simulatoare pentru Android şi partea cea mai faină este că îl poţi folosi gratuit. Dar pentru o perioadă limitată de timp, după care trebuie să plăteşti sau să instalezi o aplicaţie recomandată. Dar dacă te rezumi doar la câteva jocuri şi aplicaţii de bază, probabil eşti în zona gratuită. Pentru versiunea premium va trebui să scoţi din buzunar 2 dolari pentru abonamentul lunar. Vei putea rula atât aplicaţii multitasking cât şi aplicaţii care se bazează pe funcţia GPS. Bineînţeles, locaţia va trebui să o setezi tu manual.
Droid4X are în mare aceleaşi abilităţi ca şi Andy. Dar mai are şi câteva chestii în plus. Partea care mi s-a părut cea mai interesantă este că poţi instala o aplicaţie pe smartphone pentru a controla jocurile. Adică nu doar jocurile, toate aplicaţiile care se folosesc de accelerometru. Dar am făcut referire la jocuri pentru că aceste folosesc mai mult accelerometrul din telefon.
Genymotion este dedicat mai mult persoanelor care crează aplicaţii. Spun asta pentru că poate rula mai multe tipuri de Android, în funcţie de telefonul pe care doreşti să testezi aplicaţia. De asemenea se poate schimba uşor între dispozitive. Deci e perfect pentru creatorii de aplicaţii. P.S. şi acest simulator are funcţii pentru care trebuie să plăteşti.
Cei de la Nox s-au specializat pe gaming. Nox are funcţii special concepute pentru a uşura controlul jocurilor. Spre exemplu, ai capacitatea de a asigna o tastă pentru un swipe la stânga sau poţi repartiza unui buton de pe tastatură un buton de pe ecran. Funcţionează chiar şi cu un joystick.
În funcţie de ce ai nevoie sunt sigur că vei alege simulatorul corespunzător. Nu se ştie niciodată când îţi vine cheful să joci Asphalt 8 sau Angry Birds pe PC cu un joystick.