Cum să rulezi aplicatii Android pe PC


aplicatii android in windows

Dacă nu ştiai deja… da, aplicaţiile Android funcţionează şi în Windows. Dar nu oricum, ai nevoie de un simulator. Simulatorul îl foloseşti de obicei când vrei să rulezi alt sistem de operare pe un sistem de operare actual. Efectiv reproduce platforma Android pe Windows. Fie că vrei să îţi testezi nouă aplicaţie sau să te joci cu mouse şi tastatura jocurile de pe Android, nu îţi strică să au un simulator de Android pe PC. Acum poţi să butonezi pe Android din Windows fără să mai consumi un strop din preţioasa baterie. Există o serie de programe care îţi permit să rulezi aplicatii Android pe PC, dar am să le pomenesc pe cele mai bune dintre cele gratuite.

Primul de pe listă este Andy, un simulator cu un chip de roboţel că sigla. Bănuiesc pe el îl cheamă Andy şi este un acronim. Acesta rulează destul de bine mare parte din aplicaţiile Android. Dacă ai nevoie de un acces mai avansat, poţi chiar să îl root-ezi pe Andy. Nu este chiar aşa de evoluat cum sunt altele, dar îşi face treaba.

Dacă ai mai folosit aşa ceva până acum, cel mai probabil au auzit deja de Bluestacks. Este unul din cele mai bune simulatoare pentru Android şi partea cea mai faină este că îl poţi folosi gratuit. Dar pentru o perioadă limitată de timp, după care trebuie să plăteşti sau să instalezi o aplicaţie recomandată. Dar dacă te rezumi doar la câteva jocuri şi aplicaţii de bază, probabil eşti în zona gratuită. Pentru versiunea premium va trebui să scoţi din buzunar 2 dolari pentru abonamentul lunar. Vei putea rula atât aplicaţii multitasking cât şi aplicaţii care se bazează pe funcţia GPS. Bineînţeles, locaţia va trebui să o setezi tu manual.

Droid4X are în mare aceleaşi abilităţi ca şi Andy. Dar mai are şi câteva chestii în plus. Partea care mi s-a părut cea mai interesantă este că poţi instala o aplicaţie pe smartphone pentru a controla jocurile. Adică nu doar jocurile, toate aplicaţiile care se folosesc de accelerometru. Dar am făcut referire la jocuri pentru că aceste folosesc mai mult accelerometrul din telefon.

Genymotion este dedicat mai mult persoanelor care crează aplicaţii. Spun asta pentru că poate rula mai multe tipuri de Android, în funcţie de telefonul pe care doreşti să testezi aplicaţia. De asemenea se poate schimba uşor între dispozitive. Deci e perfect pentru creatorii de aplicaţii. P.S. şi acest simulator are funcţii pentru care trebuie să plăteşti.

Cei de la Nox s-au specializat pe gaming. Nox are funcţii special concepute pentru a uşura controlul jocurilor. Spre exemplu, ai capacitatea de a asigna o tastă pentru un swipe la stânga sau poţi repartiza unui buton de pe tastatură un buton de pe ecran. Funcţionează chiar şi cu un joystick.

În funcţie de ce ai nevoie sunt sigur că vei alege simulatorul corespunzător. Nu se ştie niciodată când îţi vine cheful să joci Asphalt 8 sau Angry Birds  pe PC cu un joystick.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.