Ce zici de monitorul Dell 43 Ultra HD 4K?


Dell 43 Ultra HD 4K

Când am văzut acest monitor mi-a trecut prin minte un celebru şlagăr, 16 pe 9 HDMI ca să… ştii tu continuarea. Pentru toţi cei care au impresia tot timpul că nu au suficient spaţiu pe ecran, am o vorbă să vă spun, monitorul Dell P4317Q oferă 43 de inch de imagine cristalină la o rezoluţie 4K. Pe o asemenea monstruozitate de monitor îţi încap grafice, simulări, un film, câteva poze, o pagină de facebook şi îţi mai rămâne spaţiu să te şi joci puţin pe Xbox.

În principiu nu cred că Dell 43 Ultra HD 4K este adresat utilizatorilor de rând.

Este mai degrabă un Multi-Client Monitor, adică este dedicat persoanelor care au nevoie de foarte mult spaţiu pe ecran cum ar fi programatorii, editorii video, sau chiar analiştilor financiari care au nevoie să monitorizeze bursă în mod constant. Acelas lucru îmi spune şi preţul pe care îl are pentru că nu orice persoană îşi permite să investească 1350$ pentru un monitor.

Dell P4317Q se poate conecta cu PC-ul tău prin oricare din cele două porturi HDMI(MHL), sau VGA, sau DisplayPort şi să nu uităm de Mini DisplayPort. Luminozitatea este de 350 cd/m2, iar contrastul duce 1000:1. Timpul de răspuns, ca şi asta contează, este de 8ms. Faptul că are difuzoare integrate ajuta, deoarece nu îţi mai ocupi biroul cu alte boxe. Iar dacă vrei să asculţi doar tu sunetul de la videoclipul ăla amuzant pe care ţi l-a trimis colegul, nu trebuie decât să instalezi căştile în ieşirea audio care este la îndemână pe monitor. Dell are grijă şi de spatele tău pentru că nu mai trebuie să te apleci sub birou când ai nevoie de un port USB. Ai un hub USB 3.0 instalat direct pe monitor. Aş fi apreciat şi mai mult dacă erau amplasate undeva pe lateral.

Rezoluţia 4K la 60Hz ar trebui să fie suficient de bună pentru majoritatea calculatoarelor. Dar ingeniozitatea este că poţi împărţi imaginea 4K în 4 cadrane separate, astfel îl poţi folosi ca şi cum ai avea 4 monitoare full HD separate. Slabe şanse să ai nevoie de aşa ceva acasă, dar acum ştii că există aşa ceva. Deci, ce zici de monitorul Dell 43 Ultra HD 4K?


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.