Descoperă Google Maps Timeline


Google maps timeline

Ai observat ceva schimbat la ultimul update de la Google Maps? Schimbarea se numeşte Timeline şi este o hartă cu toate locaţiile pe care le-ai vizitat. Unele persoane ar putea fi deranjate de faptul că Google ţine evidenţa locurilor în care ai fost. Iar altele ar putea găsi în Timeline o unealtă utilă pentru a ţine evidenţa concediilor şi a excursiilor. Mai ţi minte unde ai fost şi ce ai făcut în această zi, dar cu un an în urmă?

Google Maps Timeline este disponibil atât pentru aplicaţiile mobile cât şi pentru aplicaţia web. Pentru accesarea timeline-ului din aplicaţia de pe telefon trebuie doar să mergi în meniu şi să deschizi Your timeline. Pentru accesarea de pe un PC va trebui să accesezi meniul de la Google Maps şi undeva în partea de jos a meniului vei găsi History. Ţi se vor cere datele contului de Google, deoarece accesul este restricţionat doar pentru tine şi numai pentru tine. Şi probabil vei descoperii o pagină nouă pe care nu cred că ai vizitat-o foarte des. Aici vei găsii cam tot ce ai făcut tu pe Google, iar prin accesarea meniului vei găsi Location History, locul îţi sunt salvate toate locaţiile în care ai fost şi ai avut smartphone-ul la tine.

Răsfoind puţin prin Timeline mi-am amintit ce am făcut acum doi ani în luna aprilie. Partea interesantă este că Timeline-ul va include mai mult decât o simplă locaţie, va ţine minte şi un traseu pe care l-ai făcut şi chiar va include pozele pe care le-ai făcut în acea zi. Fiind o unealtă nouă, o mai da în bară. Spre exemplu va adăuga uneori locaţii pe lângă care doar ai trecut. Dar în acest caz, Google te va întreba dacă ai fost într-adevăr în acea locaţie.

Poţi adăuga chiar şi locaţii noi în care ai fost şi Google le-a omis. Sau poţi editata locaţiile pe care Google le-a plasat greşit. Setările includ şi intervalul orar în care ai fost disponibil la acea locaţie.

Sunt foarte multe informaţii pe care Google le ştie despre existenţa fiecăruia dintre noi, dar sunt informaţii pe care noi le împărtăşim voit prin acordul pe care îl avem cu marea companie. Dacă simţi că eşti urmărit mult prea îndeaproape de acest Google Maps Timeline, trebuie să ştii că poate fi dezactivat. În schimb dacă îţi place această nouă opţiune nu ezită să te joci puţin cu ea şi să descoperi ce alte atu-uri mai are.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.