Descoperă videoclipuri din diferite locaţii cu Youtube Map Explorer


Descopera videoclipuri din diferite locatii cu Youtube map explorer.

Youtube a ajuns să fie cea mai mare bancă de videoclipuri din lume. În fiecare minut se încarcă pe Youtube 300 de minute de conţinut video din întreaga lume. În mod normal căutarea se face după denumire, dar cum ar fi să cauţi videoclipuri în funcţie de o anumită locaţie? Acest lucru se poate acum cu Youtube Map Explorer.

Poţi vedea ce videoclipuri sunt reprezentative pentru diferite ţări sau locaţii din întreaga lume. Ce trebuie să faci este să setezi o rază pentru aria în care vrei să cauţi şi să dai click pe locaţia dorită. Iar Youtube Map Explorer îţi va afişa un videoclip încărcat din acea locaţie. Am găsit videoclipuri încărcate chiar şi din mijlocul oceanului.

Raza poate fi modificată de la 0.1 la 30 km. Din păcate nu ai o opţiune prin care setezi să afişeze cele mai recente videoclipuri, să nu te uimească dacă ţi se va afişa un videoclip foarte vechi de pe Youtube. Spre exemplu mie mi-ar plăcea un filtru pentru videoclipuri amuzante.

În orice caz, este o unealtă care merită încercată. Poţi găsi videoclipuri interesante din locaţiile de care eşti fascinat.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.