Drona de selfie Hover


drona de selfie hover

Captează din noi perspective este sloganul pentru drona de selfie Hover. Având în vedere că nu demult am achiziţionat o mini drona cu camera de filmat, am realizat că nu este foarte uşor să o controlezi. În acest sens au realizat o dronă care să îşi menţină poziţia fix în faţa ta. Stabilitatea maximă cică e garantată! Cele 240g de drona te va urmări şi te va poza sau filma după bunul plac.

Partea interesantă la drona de selfie Hover este modul în care se pliază ca o carte, ceea ce o va face să semene destul de mult cu un cooler de laptop. Dar în acelas timp îi oferă un design ergonomic şi uşor de transportat chiar şi fără carcasă. Cum ziceam, la dimensiunile de 182 x 132 x 32.5 mm nu se deosebeşte foarte mult de o carte. O altă diferenţa faţă de alte quadcoptere o reprezintă modul de folosire care nu este gândit pentru folosirea la distanţe sau altitudini mari. De aceea nici nu vine în pachet cu o telecomandă, aceasta fiind autonomă. În acelas timp, lipsa GPS-ului nu îi oferă o rază de acţiune extinsă faţă de utilizator.

Siguranţa este un atu pentru Hover, deoarece are o carcasă de carbon este foarte rigidă. Deci drona poate fi împinsă şi stabilizata în aer pentru a obţine cele mai grozave poze fără să îţi rişti vreun deget. Procesorul Qualcomm Snapdragon 801 este esenţial pentru procesarea datelor pe care le înregistrează. Pe lângă pozele de 13MP şi filmarea 4K la 30fps pe care le poate realiza, Hover este înzestrată şi cu un algoritm pentru recunoaşterea feţei. Iar pentru a-şi menţine cât mai bine echilibrul în aer are în dotare o cameră secundară orientată către sol. Autonomia bateriei va fi undeva la opt minute, ceea ce nu este foarte mult.

Zero Zero Robotics ar fi trebuit să lanseze acest produs începând cu anul trecut, dar datorită unor procese de dezvoltare au fost nevoiţi să mute lansarea pentru anul acesta. Aşadar au avut timp să adauge şi nişte algoritmi capabili să ocolească obstacolele. Rămâne de văzut cât de mult va prinde la public, pentru că la preţul de 600 de dolari nu este chiar ieftină. Se pare că acesta este preţul pentru un selfie reuşit în care toată lumea apare în poză.

Sursa [DigitalTrends]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.