Drona EXO360 are cinci camere 4K


Drona EXO360 are cinci camere 4K

Dacă ar fi să fac un top cinci al tehnologiilor mele favorite cu siguranţă aş încadra dronele şi realitatea virtuală în acest top. Iar când am auzit că drona EXO360 are cinci camere 4K imediat mi-a atras atenţia. Şi nu cred că aceste subiecte se afla în top cinci doar pentru mine. Revenind la dronă Exo360 un fel de 2 în 1 al dronelor. Queen B Robotics a reuşit să realizeze o dornă capabilă să filmeze 4K la 360 de grade, adică de jur împrejur.

Exo360 filmează în toate direcţiile cu ajutorul celor 5 camere amplasate la extremitatea dronei.

Videoclipul îl poţi vizualiza mai târziu cu ajutorul unei perechi de ochelari de realitate virtuală. Durata de lipire a filmelor într-unul 360 durează între 4 şi 5 minute. Iar dacă doreşti să vizualizezi imagini din timpul zborului, poţi alege o cameră pentru live streaming pe telefon. Bateria de 6600 mAh reuşeşte să menţină drona în aer timp de 18 minute. De asemenea poate străbate curenţii de aer care nu depăşesc 24 km/h. Dacă foloseşti telecomanda o poţi controla până la o distanţă maximă de 3 km, dar te poţi bucura de live streaming doar până la 1.5 km.

Aplicaţia mobila îţi mai oferă opţiunea de urmărire, orbitare în jurul unei persoane sau selfie. Camera de 16 MP ar trebui să îţi ofere nişte selfie-uri destul de clare. Partea care îmi place cel mai mult este că nu trebuie să mai roteşti camera sau drona pentru a filma în altă direcţie. După procesarea videoclipului poţi să alegi imaginile care ţi-au plăcut cel mai mult şi să le transformi într-un clip normal. În acest fel filmatul aerian devine foarte uşor pentru oricine.

Dacă totuşi nu ai nevoie de versiunea 4K poţi opta pentru versiunea 1080p. Versiunea standard (1080p) te costa 1000$, iar pentru varianta pro (4K) trebuie să scoţi din buzunar 1400$. Putem să comparăm ca şi preţ EXO360 Pro cu Phantom 4 care se învârte aproximativ în aceeaşi gamă de preţ. Dar în acelas timp fiecare vine cu atuurile sale. Queen B Robotics a reuşit să strângă suficiente finanţări, cu ajutorul campaniei Indiegogo, pentru începerea producţiei. Mai multe detalii ne lasă fondatorul Queen B Robotics în videoclipul de prezentare de mai jos.

sursa [Queen B Robotics ]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.