Eero este un router inovativ


Eero este un router inovativ. Şi de ce spun asta? Deoarece Eero integrează câteva funcţii pe care router-ele din acest moment nu le integrează.

Cu ajutorul a trei routere, producătorii susţin că poţi acoperii toată aria unei case. Cele trei routere vor lucra împreună, unul ca şi master şi celelalte vor fi repetoare pentru a crea o reţea WiFi stabilă. Inovaţiile încep cu aplicaţia pe care o poţi folosi să îţi setezi configuraţiile router-elor şi care te va ajuta să poziţionezi router-ele astfel încât să obţii o acoperire cât mai bună. De asemenea Eero este conceput pentru a avea viteze cât mai bune, chiar şi pentru streaming 4K.

Eero are şi un pic de inteligenta integrată, acesta fiind capabil să monitorizeze viteza de transfer. În cazul în care apare o problemă pe reţea sau viteza scade, va încerca să remedieze problema de unul singur. Iar update-ul acestuia se face automat. Gata cu resetatul manual al router-ului. Ca şi un atu în plus, acesta arată mult mai bine decât router-ele existente.

Pentru că este un router inovativ, preţul este de 300 de dolari pentru un pachet de trei, ceea ce mi se pare un pic cam scump. Având în vedre că de banii aceştia îţi poţi achiziţiona un router foarte bun sau zece routere mai puţin bune. Dar dacă ar funcţiona la viteza şi stabilitatea cu care este promovat, totuşi parcă aş fi tentat să îl încerc.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.