Fogo


În ziua de azi cuvântul smart se adăugă lângă aproape orice obiect. Fogo este o lanternă inteligenta, dar bineînţeles nu este chiar ca orice lanternă. Fogo este o combinaţie între o lanternă rezistenta la apă, GPS şi staţie de emisie-recepţie.

Funcţia de staţie de emisie-recepţie te lasă să trimiţi mesaje voce către alţi deţinători ai lanternei sau să trimiţi mesaje şi coordonatele GPS cu ajutorul LCD-ului. Din meniu se poate controla luminozitatea manual. Luminozitatea poate fi reglată şi automat, spre exemplu dacă îndrepţi lanterna în jos accelerometrul din interior va reduce luminozitatea pentru a nu fi deranjant la ochi. Acest accelerometru poate să îţi anunţe prietenii în cazul în care ai suferit o căzătură mai dură. Iar dacă prietenii tăi vor să te găsească, lanterna acestora vă sta aprinsă dacă sunt pe drumul cel bun şi seva stinge şi aprinde dacă au deviat de la drum.

Fogo mai poate să îţi încarce dispozitivele electronice cu ajutorul interfeţei USB. Sistemul de operare este open source, adică oricine îl poate utiliza şi crea aplicaţii noi pentru acesta. În momentul de faţă există o aplicaţie care traduce mesajele în codul Morse şi le trimite sub forma unor impulsuri luminoase, iar cealaltă aplicaţie este tetris. Dacă eşti un împătimit al drumeţiilor, acest produs a fost special creat pentru tine!


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.