Gadget-uri în buget


De cele mai multe ori ne dorim mai mult, dar nu tot timpul ne permitem să avem cele mai scumpe dispozitive electronice. Aşadar m-am hotărât să vă ajut puţin cu câteva indicaţii despre gadget-uri care se încadrează într-un anumit buget. Bugetul va fi încadrat în trei game de preţ diferite, primul prag va fi la aproximativ 100 lei, al doilea în jurul sumei de 250 lei şi ultimul prag va fi 500 lei.

Este destul de dificil să găseşti gadget-uri în buget de 100 lei. Majoritatea dispozitivelor electronice de calitate medie depăşesc limita de 100 lei, dar îmi voi da toată silinţa. Aşadar aici avem un adaptor audio Bluetooth de la Trust. Cu acest dispozitiv poţi reda melodiile favorite de pe telefon pe orice sistem audio aflat într-o rază de 10 metrii. Conectezi adaptorul la boxe şi scapi de grija unui cablu. Preţul este un pic peste buget, dar cum ziceam şi mai devreme este destul de dificil să te încadrezi. Adaptorul Bluetooth Trust îl găseşti în oferta Cel.ro la preţul de 147 lei.

Pragul de 250 lei este dedicat în această lună iubitorilor de plante. Senzor Parrot Flower Power va monitoriza şi va analiza parametrii esenţiali pentru creşterea plantelor. Parrot Flower Power se conectează cu telefonul prin intermediul Bluetooth. Aplicaţia te va anunţat când planta ta are nevoie de atenţie. Cu ajutorul aplicaţiei ai acces la o bază de date cu peste 7000 de specii şi vei putea vedea în timp real ce se întâmplă cu planta ta atunci când o uzi. O să ştii exact când trebuie să o uzi, să adaugi îngrăşământ sau să îi schimbi ghiveciul. Parrot Flower Power măsoară parametrii cum ar fi temperatura, fertilitatea pământului, umiditate şi luminozitate. Vei fi maestru în creştere plantelor! Acest dispozitiv îl poţi găsi şi la noi pe piaţa cu preţul psihologic cuprins între 229.90 lei şi 249.99 lei. Cel mai avantajos preţ este la EuroGsm.ro.

Gama de 500 lei este exclusiv a cititorilor. Cred că nu este necesar să spun foarte multe despre Kindle Paperwhite, acesta este cel mai cunoscut e-book reader de la ora actuală. Ecranul touchscreen de 6 inch este special conceput pentru a fi cât mai asemănător cu o coală de hârtie, astfel încât poţi să citeşti fără probleme chiar şi în lumina soarelui. Aceasta permite citirea unei game foarte largi de documente (Kindle Format 8, Kindle, TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG). Modulul de WiFi permite navigarea pe internet şi descărcarea cărţilor direct pe dispozitiv. Iar cu o singură încărcare bateria poate rezista până la 2 luni. Cel.ro are cel mai bun preţ 549 lei. Ştiu că am depăşit din nou bugetul, dar merită.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.