Gadgeturi pe cale de dispariţie


Tehnologia avansează de la o zi la alta şi va continua să avanseze cu un ritm din ce în ce mai mare. Asta înseamnă că există o serie de gadgeturi pe cale de dispariţie. Probabil unele vor dispărea mai curând decât altele, dar un lucru este sigur, viitorul lor este pecetluit!

Aparate foto digitale

1. Prima pe listă este camera foto. Ceea ce acum zece ani a fost în mare vogă, acum nu prea mai este de folos pentru multă lume. Şi asta se întâmplă din cauza smartphone-urilor care oferă o calitate bună a pozelor şi pe care îl ai tot timpul în preajmă. Bineînţeles, cei care sunt pasionaţi de fotografie se vor orienta către un DSLR mai degrabă decât după un aparat foto digital clasic. Asta înseamnă că cererea va fi tot mai mică şi în următorii ani va dispărea de tot de pe piaţă.

GPS Auto

2. Şi GPS-ul auto se deplasează încet spre extincţie. Înainte de smartphone-uri un GPS era foarte util pentru navigarea oraşelor noi. Dar de când au început telefoanele să integreze un modul GPS, dispozitivele auto au început să piardă uşor teren. Acum aplicaţiile de navigare de pe smartphone oferă posibilitatea de a găsi locul pe care îl cauţi cu o acurateţe de câţiva metrii. Şi atunci de ce să cumperi două dispozitive distincte?

console si jocuri video

3. Consolele au din nou de suferit din cauza evoluţiei. Generaţiile noi de televizoarele sunt mai smart, ar aplicaţiile devin mai complexe. Ne îndreptăm spre o zonă în care televizorul va integra suficientă putere de calcul încât va putea rula jocuri cu o grafică şi o complexitate ridicată, iar pe post de gamepad vom folosi smartphone-ul personal. În momentul de faţă sunt puţine jocuri care folosesc tehnologia cast, dar asta se va schimba în curând.

fitness tracker

4. Fitness tracker-ele sunt de foarte puţin timp pe piaţă, populaţia din România nici măcar nu a apucat să se obişnuiască bine cu acestea şi deja încep să fie înlocuite. Lumea adoră simplitatea de aceea vor produse care să integreze cât mai multe funcţii. Fitness tracker-ele vor fi înlocuite de smartwatch-uri, deoarece pe lângă funcţiile de tracking oferă şi alte opţiuni.

Acestea sunt dar câteva din gadgeturile care vor dispărea în viitorul apropiat. Ce alte gadgeturi consideri că vor dispărea în curând? Lasă-ţi părerea în rubrica de comentarii de mai jos.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.