Garmin VIRB este o alternativă la interesantă la GoPro


garmin-virb-xe-g-metrix garmin virb

GoPro-urile sunt de ceva vreme pe piaţă. Cam toată lumea le cunoaşte şi le îndrăgeşte, de aceea e destul de dificil să le depăşeşti. Dar asta nu înseamnă că nu mai e loc şi de concurenţă. Spre exemplu Garmin a încercat ceva anul trecut cu Garmin VIRB Elite şi acum revine cu alte două camere. Garmin VIRB X şi Garmin VIRB XE se aseamănă cu un GoPro, dar ceva mai dreptunghiular.

Garmin VIRB se aproprie destul de mult de capacitatea de filmare pe care o are GoPro-ul, dar nu ajunge chiar acolo. Spre exemplu Garmin Garmin VIRBE poate să filmeze la o rezoluţie maximă de 1440p cu 30fps, iar VIRB X ajunge până la 1080p cu 30fps. În acelas timp mai există opţiunea de “filmare profesională”, care îţi permite să ajustezi caracteristicile filmării cum ar fi sharpness-ul sau ISO-ul. Ambele camere pot capta poze cu o rezoluţie de 12MP şi au integrate module WiFi şi Bluetooth. Garmin afirma că bateria ar trebui să reziste undeva până la două ore de filmare.

Totuşi ca să se diferenţieze, Garmin a introdus o caracteristică destul de unică. Garmin VIRB e capabilă să înregistreze parametrii externi cum ar fi coordonatele GPS, pulsul, acceleraţie, altitudine, viteza şi multe altele. Toţi aceşti parametrii în poţi suprapune peste filmare pentru a realiza un video cât mai realist. Spre exemplu poţi arăta prietenilor nu doar cum a fost la bungee jumping, dar şi ce acceleraţie ai simţit în timp ce te deplasai către pământ.

Preţul pentru Garmin VIRB X va fi de 299$, iar pentru XE va fi de 399$. Ceea ce e mai puţin decât GoPro 4 Silver şi respectiv Black. Deci dacă nu te interesează atât de mult o filmare 4K cu slow motion-uri prea multe şi în acelas timp vrei să ai câţi mai mulţi parametrii disponibili despre aventura ta, s-ar putea ca Garmin să aibe avantajul. În păcate dacă nu practici nici un sport extrem s-ar putea că parametrii pe care îi înregistrezi să nu impresioneze pe nimeni. De aceea Garmin VIRB se adresează mai mult pasionaţilor de sporturi. Totuşi Garmin a evoluat mult de la prima versiune Elite şi apreciez foarte mult asta.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.