Gogoro este un scuter electric pentru oraşele aglomerate


Până şi în România oraşele devin din ce în ce mai aglomerate, iar traficul în orele de vârf este insuportabil. Un scuter cum este Gogoro ar putea îmbunătăţii partea cu traficul, dar şi aerul pentru că este un scuter electric.

Designul se aseamănă foarte mult cu un Vespa clasic, dar are şi câteva caracteristici care sunt aduse din viitor. Dar inovaţia pe care o aduce Gogoro este uşurinţa prin care se pot schimba bateriile. Faţă de sistemele de la maşinile electrice, bateriile de la Gogorp se pot schimba de oricine şi nu necesită echipamente adiţionale. Bateriile cântăresc doar 9 kg, de aceea sunt foarte uşor de schimbat, iar procesul durează doar câteva secunde.

Sistemul care menţine bateriile încărcate costa sub 10 000 de dolari şi are dimensiunile unui bancomat. Aparatul poate asigura baterii pentru patru scutere, având în vedere că scuterul se foloseşte de două module, iar în aparat sunt opt. Avantajul major este că nu trebuie să aştepţi pentru încărcare, bateriile vor fi complet încărcate şi gata de utilizare.

Preţul pentru un astfel de scuter este de 4140 dolari şi trebuie comandat din Taiwan. Dar investiţia poate fi recuperată în timp deoarece bateriile le poţi schimba gratis timp de 2 ani. La un calcul scurt cheltui mai mult de 4140 dolari în doi ani pe benzină pentru un scuter normal. Momentan acest scuter electric este disponibil în Taipei, dar Gogoro doreşte să extindă acest sistem pe plan internaţional. Dacă eşti pasionat de scutere şi scuterul este principalul tău mijloc de transport, atunci cred că merită o astfel de investiţie.

Gogoro este un scuter electric pentru orasele aglomerate Gogoro este un scuter electric pentru orasele aglomerate


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.