Google te ajută să te reuneşti cu smartphone-ul tău


google find my phone

Dacă nu îţi găseşti telefonul, crezi că l-ai uitat în barul în care ai fost cu prietenii sau mai rău poate a căzut în taxi. Acum Google te ajută să te reuneşti cu smartphone-ul tău direct din motorul de căutare.

Procedura e căutare nu poate fi mai simplă de atât, intri pe www.google.ro, te asiguri că eşti logat cu contul tău de Google şi tastezi “find my phone” în spaţiul de căutare. De acolo se ocupă Google! Telefonul tău Android va fi găsit într-o clipă cu o acurateţe de câţiva metrii. Te v-a ajuta chiar dacă nu ştii unde l-ai lăsat prin casă, cu opţiunea de Ring îţi poţi suna telefonul pentru a auzi unde este. Desigur mai e o condiţie, să nu uiţi unde ţi-ai lăsat PC-ul.

Găsirea telefonului cu ajutorul contul de Google este o funcţie care există încă din August 2013, dar trebuia să intri în Android Device Manager şi de acolo trebuia să îţi cauţi dispozitivul. Această opţiune este implementată începând cu Android 2.2 Froyo.

Dacă totuşi nu poţi să îl găseşti pe harta sau nu poţi să suni, Android Device Manager îţi oferă posibilitatea să blochezi telefonul sau să ştergi toate datele de pe telefon.

De când a fost lansat acest serviciu aproximativ 30 milioane de utilizatori şi-au regăsit telefoanele. Este un serviciu binevenit din partea celor de la Google, mai ales acum că l-au făcut atât de uşor de utilizat. Spor la căutat!

find my phone android device manager


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.