Hands Omni iti permite sa pipai obiecte virtuale


hands omni

Realitatea virtuală şi hologramele nu mai sunt ceva de domeniul SF, aproape zilnic apar tehnologii şi dispozitive noi care îţi permit să experimentezi o realitate virtuală. Hands Omni este o mănuşă care îţi va permite să simţi obiecte virtuale.

Ceste sponsorizată de Virtuix, o firmă care se ocupă cu dezvoltarea unor platforme de realitate virtuală pentru jocuri. Mănuşa Omni foloseşte aerul pentru a crea senzaţia de atingere. În funcţie de modul în care atingi un obiect, o perină de aer se va umfla sau dezumflă corespunzător sub fiecare deget.

Prototipul a fost creat pentru mâna dreaptă şi partea cea mai bună este că nu necesită alte cabluri externe conectate. Degetul mic şi degetul inelar vor simţii tot timpul aceeaşi presiune, în schimb celelalte degete se vor bucura de presiune independenta. Mănuşa cântăreşte 340g, şi au fost concepute să fie confortabile chiar şi după o sesiune lungă de joc.

Din păcate mai trebuie să aşteptăm până vom putea vedea acest produs pe piaţă. Deşii este funcţional, Hands Omni mai are unele caracteristici ce pot fi îmbunătăţite. Spre exemplu eu aş fi curios să simt cât de naturală este senzaţia de atingere.

hands omni


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.