Husa inteligentă pentru saltea


Nu m-aş fi gândit nici într-o mie de ani că va apărea un asemenea produs. Dar dacă stai să te gândeşti şi considerând că dormim undeva la 8 ore zilnic petrecem aproximativ o treime din viaţă dormind. Husa inteligentă pentru saltea îţi va transforma patul într-un accesoriu inteligent în două minute.

Somnul este esenţial pentru a supravieţui, aşa că de ce să nu afli mai multe despre modul în care dormi. Husa Luna poate fi utilizată peste orice saltea şi va controla căldura patului, va monitoriza modul în care te odihneşti şi se va integra perfect cu restul accesoriilor inteligente din casă. Mai mult decât atât, Luna poate controla diferit temperatura pe cele două părţi ale patului şi va învăţa când obişnuieşti să te pui în pat, astfel că patul va fi la temperatura ideală înainte să te pui la somn.

În timp ce tu dormi, Luna va monitoriza ritmul cardiac, modul în care respiri şi în ce faza a somnului eşti. Datele acumulate despre somn pot fi combinate cu datele înregistrate în timpul zilei pentru a obţine un pachet complet de monitorizare a sănătăţii. Husa inteligenţă are integrată şi o alarmă inteligentă care să te trezească atunci când eşti în faza de somn uşor, astfel încât să îţi fie cât mai uşor să te ridici din pat.

Husa inteligentă pentru saltea va fi disponibilă în următoarele mărimi: 137cm x 191cm, 152 cm × 203 cm, 193 cm × 203 cm, 183 cm x 213 cm. Conexiunea se va face bineînţeles prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete şi poate fi integrată în sistemele inteligente pentru locuinţe cum ar fi Philips Hue, WeMo, Lifx, Honeywell, Dropcam şi Nest.

Husa Luna a strâns suma dorită de 100000 de dolari în doar 6 ore de la lansarea pe Indiegogo.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.