Încă un pas în viitor cu noul acoperis solar Tesla


acoperis solar tesla

Trei dintre cele mai cunoscute metode de a acumula energie regenerabilă sunt: eoliană, hidro şi solară. Deşi energia eoliană şi hidro au o eficienţă mult mai ridicată, au anumite limitări când vine vorba de utilizarea cotidiană. În primul rând cred că i-ar deranja pe vecini să îţi montezi o eoliană de 5 metri în curte, iar cea hidro nu funcţionează fără o apă curgătoare prin preajmă (fie că e creată artificial sau natural). Aşadar pentru utilizatorii casnici cea mai fiabilă metoda rămâne cea solară. Tesla a observat această oportunitate şi a profitat la maxim de ea prin realizarea unui acoperis solar. De fapt nu chiar unul pentru că au realizat mai multe modele, ca să ai de unde alege.

Structurile solare clasice se montează adiţional pe acoperiş, dar au un aspect foarte inestetic şi în plus adăugă o greutate suplimentară acoperişului. Ideea de acoperis solar nu este de azi, dar Tesla a avut curaj să investească în dezvoltarea acestuia. În plus dacă adaugi bateriile pe care produs şi maşinile electrice, îţi oferă o soluţie completă pentru a duce o viaţă cu un consum cât mai redus de CO2. Pe scurt Tesla doreşte să îţi “vândă” soluţia pentru salvarea planetei.

Acoperişul solar Tesla vine cu patru modele “Textured Glass Tile”, “Slate Glass Tile”, “Tuscan Glass Tile” şi “Smooth Glass Tile”. Fiecare cu propriile caracteristici pentru a-ţi face acoperişul să arate bine şi să se potrivească cu stilul casei. Iar Elon Musk afirma că preţul este mai mic decât abordarea unui acoperiş standard la care se adăugă panouri electrice. În acelas tip structura este mult mai durabilă şi oferă o izolaţie mai bună. Durabilitatea a fost demonstrată printr-un video scurt în care se compară acoperişul ceramic clasic cu cel produs de Tesla. Aşadar de ce ai înveşti în altceva?

modele acoperis solar tesla

Lăsând la o parte acoperişul solar, noile baterii Powerwall 2.0 pot înmagazina o energie de 14 kWh. Astfel dublând capacitatea generaţie trecute. De asemenea Elon Musk a afirmat că Powerwall 2 are suficientă energie pentru a susţine o zi întreagă luminile, prizele şi frigiderul pentru o casă cu patru dormitoare. Şi toate astea vin cu un cost de 5500 $. Încă nu a fost specificat nimic despre costul pe metru pătrat pentru un asemena acoperis solar, dar mă aştept să îl văd pe câteva case începând cu anul viitor. Iar pe măsură ce tehnologia se va ieftini mă aştept să văd o implementare la nivel global.

Sursa [Tesla]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.