Încărcare wireless de la IKEA


Ştiu că sunt foarte mulţi fani IKEA şi în România şi printre aceştia sunt sigur că sunt persoane care iubesc tehnologia. Mobila cu încărcare wireless de la IKEA este special concepută pentru această clasă de oameni. Firma IKEA este recunoscută internaţional ca şi producătoare de mobilă de calitate, cu un design modern şi la preţuri acceptabile.

Trăim într-o eră în care cea mai mare parte din populaţia de pe glob deţine cel puţin un smartphone. Şi cum orice telefon vine la pachet cu un încărcător, rezultă că trăim într-o lume cu foarte multe încărcătoare şi foarte multe cabluri. IKEA s-a gândit să ne uşureze puţin viaţa cu lansarea unei game de mobilier cu încărcare wireless.

Persoanele care sunt deja familiarizate cu încărcarea wireless vor iubi această idee. Deja există pad-uri pentru încărcare wireless, dar acestea ocupa loc adiţional pe birou sau masă aşa că integrarea acestora în mobilier este o idee binevenită. Încărcarea wireless constă în cuplarea magnetică a doua bobine şi inducerea unui curent dintr-o bobină în cealaltă. Efectiv aşezi telefonul pe porţiunea marcată şi acesta începe să se încarce fără a ataşa vreun cablu la telefon. Din păcate nu toate telefoanele integrează această tehnologie, dar mare parte din gamele de vârf au această calitate.

Mi se pare o idee strălucită din partea IKEA să scoată pe piaţa un astfel de mobilier. Din partea mea IKEA are o bulină albă pentru acest produs.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.