Jelly este cel mai mic smartphone 4G


Cel mai mic smartphone 4g

În ultimul timp telefoanele au devenit tot mai mari. De la ecranul de 2,5 inch la 3 inch la 3,5 la 4 inch…. Cred că ai prins ideea. Iar acum sunt fericitul posesor al unui OnePlus 3T care are un ecran de 5.5 inch. Dă destul de mare, dar totuşi îmi încape în buzunar. Sincer, un ecran mai mare de atât la un smartphone deja e prea mult. Dar asta e doar părerea mea, fiecare are dreptul să îşi aleagă mărimea telefonului. Vestea bună pentru persoanele care au început să treacă la un ecran mai mic este că a apărut un nou telefon pe piaţa numit Jelly. Iar Jelly este cel mai mic smartphone 4G din lume. La ora actuală bineînţeles.

Jelly este un telefon în miniatură, dar care totuşi are câteva specificaţii remarcabile. Spre exemplu vine direct cu Android 7.0 Nougat şi este dotat cu capabilităţi 4G. Şi cu toate astea este un sfert dintr-un smartphone de ultima generaţie. Jelly este gândit să fie mic pentru momentele alea când nu vrei să cari hardughia de telefon cu tine. Mic, compact şi mai rămâne loc şi pentru alte lucruri în buzunar.

Pentru că e mic, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la mare parte din funcţiile pe care le are smartphone-ul tău. Cel mai mic smartphone 4G mai este dotat cu un procesor quad-core de 1.1 GHz, 1GB RAM, 16GB memorie internă, o baterie de 950mAh, bluetooth 4.0 şi WiFi 802.11 a/b/g/n. Ca orice alt smartphone are o cameră în spate (8 MP) şi una în faţă (2 MP). Toate astea se ascund sub un ecran de 2.45 inch. Ca orice alt smartphone care se respectă, Jelly are GPS, senzor de acceleraţie, busola şi giroscop. Iar sub bateria care se poate scoate găsim loc pentru două cartele nano-SIM şi un loc pentru un card microSD.

Unihertz este compania care a reuşit să integreze toate aceste lucruri într-un telefon nu mai mare de 10 cm. Tot ei au realizat şi versiunea Jelly Pro care dublează memoria RAM şi memoria internă. Cu toate că nu s-a auzit multe despre această companie, trebuie să ştii că nu este la primul smartphone. Aceştia au lansat în trecut tot un mini smartphone 3G intitulat Micro X.

Cel mai mic smartphone 4G urmează să fie lansat în lunile următoare. Campania Kickstarter a reuşit să strângă fondurile necesare pentru realizarea acestuia, iar primele telefoane vor fi livrate începând cu August 2017. Cu siguranţă nu a fi un smartphone pe care îţi doreşti să îl foloseşti zi de zi, dar poate fi un însoţitor bun atunci când vrei să nu ai multe pe cap şi să scapi de tentaţiile Facebook-ului. Iar la un preţ de 69 de dolari cu siguranţă nu vei regreta atât de mult dacă îl rătăceşti.

specificatii cel mai mic smartphone 4g

Sursa [Kickstarter]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.