Kairos este un smartwatch hibrid


MSW Dot Matrix Black 10

Eu nu sunt un adept foarte mare al ceasurilor inteligente, dar smartwatch-ul Kairos mi-a atras atenţia într-un mod deosebit. Kairos este un smartwatch mai special deoarece este un ceas mecanic clasic, iar sticla cadranului este un display semitransparent.

Kairos s-a gândit că trăim într-o lume vizuală şi a făcut tot posibilul să creeze un produs care arată excepţional. Cu un cadran de 46 mm şi o grosime de 17.1 mm este un pic mai mare decât un ceas normal, dar asta depinde de utilizator am văzut ceasuri şi mai mari de atât. Partea futuristă începe atunci când încep să apară notificările care ‘plutesc’ peste cadran.

Acest smartwatch te va ţine în temă cu toate notificările de pe Facebook, Twitter, Whatsapp, vei fi înştiinţat de mail-uri, apeluri primite şi vei putea monitoriza activitatea fizică. Îl poţi folosi şi pe post de telecomandă pentru a controla alte dispozitive. Specificaţiile mecanice includ un mecanism Miyota Japan 82S7, asta înseamnă că este un ceas automatic. De asemenea este rezistent până la 3 ATM.

Partea smart include un procesor Arm Cortex M4, bluetooth, giroscop şi accelerometru, o baterie de 160 mAh şi un ecran cu o transparenţă de 40%. Dar transparenta ecranului depinde de model, spre exemplu modelul HYBRID MSW115 are o transparenţă de 60%. Kairos este compatibil cu Android, iOS şi Windows Phone.

Kairos este un smartwatch hibrid excepţional, dar care nu este pentru toată lumea. Şi îţi dai seama de asta când vezi preţul, nu oricine îşi poate permite să plătească 1400 de dolari pentru un ceas. Să sperăm că acest concept de smartwatch hibrid nu va fi unic şi vor fi alte firme care vor crea asemenea modele la preţuri mai mici.

MSW Dot Matrix Black 6

MSW Dot Matrix Metal 4


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.