Kodak revine cu o nouă camera şi anume Pixpro Orbit 360


Kodak pixpro orbit 360

Acum cu o dezvoltare atât de rapidă a realităţii virtuale toată lumea cere mai mult conţinut de acest gen. Videoclipurile filmate la 360 de grade s-au înmulţit şi ele. Iar asta a fost posibil în principal datorită noilor camere capabile să filmeze 360. Dar tehnologia evoluează în continuare şi în acest sens producătorii de camere video aduc îmbunătăţiri de la an la an. Nici Kodak nu se lăsă mai prejos pentru că tocmai a introdus pe piaţa noua cameră Pixpro Orbit 360 capabilă să filmeze 4K şi VR.

În aduc bine aminte de articolul în care am pomenit de prima versiune Kodak Pixpro 360. A trecut ceva vreme de atunci şi ţin minte că eram destul de impresionat de această tehnologie care era destul de inovatoare pentru acea vreme. Iar acum Pixpro Orbit 360 a primit un bine meritat upgrade cu a doua lentilă şi nu numai.

Kodak Pixpro Orbit 360 este dotată cu două lentile amplasate opus una faţă de alta. Asta pentru a reda o imagine 360 de grade la o rezoluţie impecabilă 4K. Cele două lentile au în spate doi senzor optici care pot filma şi pot poza imagini la un unghi de 360 de grade. Adică poate vedea de jur împrejur.

Ca şi versiunea precedentă Pixpro Orbit 360 este dotată cu conexiune WiFi pentru a putea vedea live pe telefon ce înregistrează. Dacă totuşi nu vrei să îţi foloseşti telefonul poţi opta pentru telecomanda Bluetooth care din păcate se va putea achiziţiona doar separat. Şi pentru că această imagine sferică cu rezoluţie mare ocupa mult spaţiu, poţi însera în interior un card microSD de 128GB. Iar dacă sunetul este cel care te nemulţumeşte, mufa audio de 3.5 mm poate acomoda un microfon extern. Şi aşa cum ne-am obişnuit de la modelul anterior are o certificare IP65 sau poate fi complet submersibilă cu ajutorul unei carcase.

Aşa cum ziceam videoclipurile 360 au o popularitate din ce în ce mai mare. Cu toate că prima cameră 360 de la Kodak a apărut acum doi ani, numărul camerelor capabile să filmeze 360 este destul de limitat în comparaţie cu camerele clasice. În momentul de faţă competiţia este între Kodak Pixpro Orbit 360, Samsung Gear 360, Nikon KeyMission 360 şi 360Fly. Şi aici mă refer la camerele care sunt disponibile pentru publicul larg. Preţul pentru Pixpro Orbit 360 este de 500$ şi va putea fi cumpărat începând cu primul sfert al acestui an.

kodak pixpro orbit 360 compatibila 4k si vr

Sursa [Kodak]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.