Laptop-ul Asus GX700 este răcit cu apă


Asus GX700

Gamerii vor fi foarte impresionaţi de laptop-ul creat de Asus. Asus GX700 este o bestie răcită cu apă care permite împingerea procesoarelor la maxim. Pe lângă hardware-ul impresionant Asus a integrat o serie de conducte pentru a permite răcirea procesoarelor.

Asus GX700 are sub capotă un procesor quad-core Skylake Core i7-6820HK, o placă video Nvidia GeForce GTX 980, iar memoria RAM poate fi adusă la 64GB DDR4. Ţin să menţionez că doar placă video valorează mai mult decât laptop-ul de la care am tastat aceste rânduri. Revenind, cea mai spectaculoasă chestie de la acest laptop o reprezintă instalaţia sanitară pe care o are. Mă refer la sistemul de tubulaturi şi radiatoare.

Dacă arunci o privire la acest laptop vei realiza că sistemul de răcire nu este tocmai portabil, dar acesta este dar docking-ul. Laptop-ul fiind la fel de portabil ca oricare altul. Acest docking include două ventilatoare şi două radiatoare de 90 mm, o pompă şi un rezervor pentru apă. Conexiunea cu laptop-ul se realizează printr-o serie de cuple rapide şi un sistem de ghidare pentru a fi sigur că se cuplează corect. Asus a afirmat că sistemul este se poate de sigur şi nu poate fi instalat greşit. După ce este instalat, sistemul este pornit şi apa începe să pătrundă prin tubulatura din interiorul laptopului.

Câteva picături de apă sunt de aşteptat la deconectare, dar asta nu va afecta buna funcţionare a acestuia. Dar apa nu curge totuşi prin radiatoarele din interiorul laptopului, asta l-ar face ineficient atunci când nu se foloseşte docking-ul. În schimb Asus GX700 foloseşte un sistem hibrid realizat din două circuite de răcire.

În momentul când laptop-ul este folosit împreună cu docking-ul, procesorul grafic poate face un overclock de până la 20%. Dar de overclock profita şi celălalt procesor, căci ambele sunt răcite cu apă. În concluzie laptop-ul Asus GX700 este răcit cu apă, dar funcţionează şi fără apă, este primul laptop de acest fel şi cu siguranţă va fi foarte scump.

Radiatoare Asus GX700

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.