Lenovo Cast este noul dispozitiv pentru televizorul tău


lenovo cast

Cast a devenit un cuvânt foarte des folosit în ultimul timp în zona televizoarelor şi a dispozitivelor conectate la TV. Pe lângă Chromecast, Apple TV şi Roku cele mai cunoscute dispozitive de casting de pe piaţă, urmează să apară şi Lenovo Cast.

Dacă nu eşti familiar cu acest termen, “casting” înseamnă duplicarea ecranului unui telefon pe ecranul televizorului. Poţi să partajezi pozele din concediu pentru toţi prietenii în acelaşi timp, fără să se înghesuie nimeni pentru ecranul telefonului. Desigur mărirea ecranului poate fi utilă şi în alte cazuri, urmăreşte videoclipul de mai jos pentru detalii.

Ca şi forma Lenovo Cast se asemăna foarte mult cu Apple TV. Conexiunea la televizor se face prin HDMI, asta înseamnă că între TV şi telefon vei avea o conexiune Wireless – HDMI. Dezavantajul este că atunci când vei opri ecranul telefonului, se va opri şi ecranul televizorului.

Lenovo Cast se bazează pe standardele de comunicare Miracast şi DLNA, ambele fiind suportate de majoritatea telefoanelor cu Android. De asemenea Lenovo a afirmat că semnalul este suficient de puternic chiar şi la 20 metrii dacă nu ai mai mult de doi pereţi în cale.

Lenovo Cast se va vinde începând cu luna August la un preţ de 49 dolari, probabil la noi va fi undeva între 200 şi 300 lei.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.