Lenovo Vibe Shot


Doar după denumire poţi să îţi dai seama că Lenovo Vibe Shot este un telefon care integrează o cameră foto grozavă. Lenovo s-a gândit să dezvolte un telefon care să creeze o experienţă foto deosebită şi uite aşa a apărut Vibe Shot.

Dar Lenovo Vibe Shot nu impresionează doar cu camera, trebuie să recunosc că are şi un design foarte atractiv. Amalgamul de metal şi sticla este balansat perfect în grosimea de 7.3 mm. Spun asta pentru că Vibe Shot are ambele fete din sticlă (Gorilla Glass), iar rama este din aluminiu.

Camera de 16MP este în centrul atenţiei pe partea din spate a telefonului. Aceasta este asistata de un stabilizator optic de imagine şi un bliţ cu trei LED-uri. Nu te îngrijora, vei putea să faci selfie-uri de calitate şi cu camera frontală de 8MP.

Ecranul de 5 inch este ideal pentru uz zilnic. Procesorul Qualcomm Snapdragon 615 alături de cei 3GB de memorie RAM vor face că Android-ul 5.0 Lollipop să se mişte fără cusur. Memoria internă este de 32GB şi poate fi extinsă cu un card microSD până la 128GB. Bateria integrată de 2900 mAh ar trebui să îţi ajungă o zi întreagă la un uz moderat.

Lenovo a apărut de curând pe piaţa telefoanelor, dar trebuie să recunosc că sunt impresionat să văd un telefon care arata atât de bine aşa curând. Spre exemplu Samsung a aşteptat 6 generaţii până a introdus aluminiul în Galaxy S6.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.