LG G5 va fi foarte diferit faţă de restul telefoanelor din această serie


LG G4

LG doreşte să recupereze teren pe piaţa telefoanelor de aceea a regândit designul de la noul telefon din seria G. Deşi LG ne-a obişnuit să aşteptăm lansarea unui telefon nou după ce am văzut ce poate Samsung şi HTC, anul acesta s-ar putea să vedem înainte noul LG G5. Iar după ce a apărut pe internet o randare cu posibilul G5 au apărut şi zvonurile.

Cert este că LG G5 va fi complet diferit faţă de restul din seria G. Primul lucru care îţi sare în ochi este modul în care se deschide telefonul. Pentru a păstra o baterie care poate fi schimbată, se pare ga LG a realizat un fel de sertar special care îşi face apariţia după ce ai demontat partea de jos a telefonului. De asemenea se zvoneşte că LG a renunţat la plastic pentru metal. Deci vom avea un LG G5 cu carcasa metalică. Observ aici un trend în care producătorii de telefoane renunţa la plastic în favoarea metalului şi a sticlei.

LG G5 va fi foarte diferit faţă de restul telefoanelor din această serie

O altă schimbare faţă de seria G constă în desfiinţarea butoanelor de pe spatele telefonului şi mutarea acestora pe lateral. LG a menţinut butoanele pe spatele telefonului câteva generaţi, era un fel de semnătura, dar se pare că nu s-au dovedit foarte practice. Tot pe lateral (dreapta) se regăseşte slotul pentru SIM şi microSD. În partea de jos a telefonului se afla mufa pentru căşti şi vestitul USB de tip C pe care îl aşteptăm cu nerăbdare.

Pe spatele telefonului îmi atrage atenţia un senzor de amprentă şi o cameră. Nu, de fapt sunt două camere acolo! Îmi imaginez că cele două camere sunt gândite pentru înregistrări 3D, poze în care poţi modifica punctul de focalizare şi poate ceva legat de realitatea virtuală că tot e la modă acum. Ecranul va fi mai mic cu 0.2 inch, dar rezoluţia va fi aceeaşi ceea ce înseamnă că va avea o densitate de pixeli mai mare. Procesorul va fi cel mai probabil Snapdragon 820 la care se alătura 3GB de memorie RAM. Deci ar trebui să meargă ca uns. Nici nu mă aştept la altceva de la un telefon de top.

Aşa cum ziceam la început, lansarea ar putea avea loc în luna Februarie în timpul congresului Mobile World de la Barcelona. Sau ar putea să îl vedem chiar înainte, deoarece LG a anunţat un eveniment special în 21 Februarie fix cu o zi înainte de conferinţă. Oare va putea concura LG G5 cu restul smartphone-urilor din acest an?

 

Sursa [The Verge]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.