LifePrint animă pozele tale


LifePrint anima pozele

Pe principiul “dacă pozele ar vorbi”, LifePrint animă pozele tale. Ştiam eu că realitatea augmentată va fi un big deal în viitor, dar nu mă aşteptam să văd dezvoltarea şi aplicarea acestei tehnologii atât de repede. Imprimanta LifePrint are câteva proprietăţi pe care le apreciez foarte mult.

În primul rând este o imprimantă cu dimensiuni restrânse. Nu îmi place să am un birou foarte încărcat şi încerc să reduc numărul său dimensiunile dispozitivelor cât mai mult. Mic înseamnă de asemenea portabilitate. LifePrint se lauda cu un volum delimitat de cei 127mm (lungime) x 76mm (lăţime) x 25.5mm (grosime) pe care îi are.

Aplicaţia pare bine clădită şi uşor de utilizat. Alegi o poză sau un video (din care vei selecta un cadru), editezi poza prin aplicarea filtrului potrivit şi dai prinţ. Tot prin intermediul aplicaţiei vei avea acces la pozele de pe reţelele sociale, dar şi la pozele de pe dispozitiv. Că tot veni vorba de dispozitiv, LifePrint se poate utiliza cu orice dispozitiv Android sau iOS, dar şi GoPro-ul din dotare? Este prima imprimantă de care aud că funcţionează cu un GoPro şi am fost foarte curios de această opţiune. Ca să descopăr că efectiv pozele le vei printa tot de pe telefon după ce le-ai descărcat de pe GoPro, deci nu merge direct de pe aparat.

Dar partea cea mai atractivă este cea legată de realitatea augmentată. Poza prinde viaţă în momentul în care treci telefonul peste poza pe care ai printat-o şi vei vedea un întreg video al acelui moment. Hyperphoto au intitulat acesta tehnologie care reda mişcare unei poze obişnuite. Toate pozele care au logoul LifePrint în colţul din dreapta jos vor prinde viaţă în realitatea augmentată. Asta ca să ştii care sunt Hyper, dar poţi scoate logoul dacă te deranjează atât de tare. O poză Hyper va fi capabilă să redea 15 secunde din acel video epic pe care vrei să îl arăţi la toţi.

Imprimanta foloseşte tehnologia Zink (zero ink) sau mai bine spus fără tus. Nu trebuie să îţi mai faci griji că împrăştii tus pe tot biroul. LifePrint îţi oferă şi opţiunea de a printa pe hârtie adezivă pentru a personaliza obiectele tale preferate. Cu un plin al bateriei vei putea printa între 10 şi 15 poze, iar încărcarea acesteia durează aproximativ o oră. Conexiunea cu imprimantă se face prin modulul Bluetooth integrat.
Îmi place că LifePrint animă pozele şi îmi mai place că nu este excesiv de scumpă. În campania Indiegogo o poţi achiziţiona cu 129 de dolari. Partea proastă este ca o vei primi abia în Septembrie 2016, ceea ce este un inconvenient pentru mare parte din lume. Dar asta e preţul pe care trebuie să îl plăteşti pentru un dispozitiv nou şi oarecum inovativ.

LifePrint anima pozele LifePrint pune pozele in miscare

Sursa [Indiegogo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.