Light L16 integrează 16 senzori optici


Light L16 integreaza 16 senzori optici

Dacă eşti cât de cât pasionat de fotografie, cu siguranţă ai un DSLR undeva pe acasă. Dar volumul pe care îl are un aparat foto DSLR este destul de mare, ceea ce înseamnă că nu prea vei putea să iei aparatul cu tine în permanenţă. Aceasta este problema pe care a remarcat-o Dr. Rajiv Laroia, cofondator al camerei foto Light L16.

Light L16 integrează 16 senzori optici, fiecare având 13 mega pixeli, care lucrează împreună pentru a realiza o fotografie comparabilă cu cea a unui aparat DSLR. În loc să utilizeze o lentilă mare, Light L16 utilizează mai multe lentile mici pentru a realiza o poză cu rezoluţie de 52 mega pixeli.

Light L16 are cinci lentile de 35mm, cinci lentile de 70mm şi şase lentile de 150mm. Ceea ce îţi permite să faci atât poze de aproape cât şi la depărtare fără să mai schimbi nici un obiectiv. În momentul în care apeşi butonul pentru poză, 10 poze for fi realizate simultan după care sunt lipite împreună cu ajutorul software-ului. Un alt avantaj este că poţi modifica focalizare şi după ce a fost făcută poza.

O versiune modificată de Android se afla în spatele celor 16 lentile. Wifi-ul integrat îţi va permite partajarea fotografiilor. Ecranul de 5 inch îţi va permite modificarea setărilor şi a fotografiilor. Această cameră permite chiar şi filmarea 4K.

Aşa să arate oare camerele în viitorul apropiat? Probabil asta vom vedea după ce va fi lansat acest produs în vara următoare. Încă ceva, dacă vrei să testezi acest produs va trebui să pui ceva bani deoparte până atunci deoarece preţul a fost anunţat undeva la 1700 de dolari.

Light L16 are 16 senzori optici

sursa [Mashable]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.