LIVALL oferă mai mult decât o simplă casca de bicicletă


LIVALL casca inteligenta pentru bicicleta

Poate mi se pare doar mie, dar numărul bicicliştilor creşte în fiecare an. Şi cea mai mare parte din biciclişti nu sunt obişnuiţi să poarte o cască pentru protecţie. În speranţa că pot schimba acest lucru, compania chinezească LIVALL oferă mai mult decât o simplă casca de bicicletă.

Casca LIVALL are integrate o serie de funcţii care sporesc siguranţă în trafic şi îţi uşurează plimbarea cu bicicleta. Casca are un microfon în partea din faţă, un difuzor pe lateral şi un senzor de acceleraţie triaxial în spate. Fâşiile de leduri plasate pe cască îţi vor oferi vizibilitate sporită în trafic.

Microfonul şi difuzorul te vor ajuta atunci când eşti pe bicicletă şi ai de preluat un apel, acestea fiind folosite şi pe post de walkie-talkie atunci când călătoreşti în grup. Aşadar nu mai trebuie să strigi după partenerul de cycling. Nu mai ai nevoie nici de căşti, boxa bluetooth integrată va reda melodiile preferate. În cazul în care te răneşti sau pici de pe bicicletă, un mesaj de alertă va fi trimis către contactele de urgenţă pe care le-ai ales.

Casca LIVALL este compatibilă cu o serie de accesorii prin intermediul aplicaţiei pentru mobil. Spre exemplu mai există o telecomandă care îţi permite să controlezi apelurile, să faci poze cu telefonul sau să schimbi melodia pe care o asculţi. Dar mai util găsesc senzorul pentru cadenţa care se montează pe axul pedalier. Acesta îţi va măsura viteza, distanţa parcursă şi va calcula numărul de calorii arse.

Dacă te bate gândul să o comanzi acum, o poţi achiziţiona la un preţ redus prin campania Indiegogo. Te va costa 100 de dolari plus 25 de dolari transportul internaţional pentru un pachet compus din cască, telecomandă şi senzorul pentru cadenţa. Din păcate produsul îl vei primi începând cu Octombrie 2015.

sursa [Indiegogo]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.