Magic Leap şi realitatea augmentată


hololens si realitatea augmentata

Realitatea augmentată are un rol foarte mare în viitorul apropiat. Tot ce trebuie să faci este să porţi o pereche de ochelari care îţi vor altera realitatea în câteva milisecunde. Am auzit de Google glasses, nu a fost un succes foarte mare. Acum Microsoft vrea să facă furori cu Hololens (poza de mai sus), dar se pare că mai are un competitor şi anume Magic Leap.

De curând au început să apară tot felul de videoclipuri în care efecte 3D sunt suprapuse peste lumea reală. Mare parte dintre aceste videoclipuri au în spate echipa de la Magic Leap. Magic Leap este o firmă nouă din Florida care deja are suport din partea celor de la Google pentru dezvoltarea acestei tehnologii.

Pentru că Magic Leap şi realitatea augmentată merg mana în mână, aceştia doresc să îşi dezvolte produsele astfel încât să te poată imersa complet într-o lume digitală. Astfel va trebui să ofere un unghi larg de vizualizare care să acopere şi vederea periferică. Magic Leap afirma că videoclipul de prezentare (care poate fi vizionat mai jos) a fost realizat prin plasarea ochelarilor în faţa camerei de filmat.

Scopul celor de la Magic Leap este de a realiza un dispozitiv independent, un calculator care să folosească realitatea din jurul nostru pe post de ecran. Se doreşte realizarea unui dispozitiv mobil pe care poţi să îl foloseşti pentru jocuri, conţinut media şi comunicare. Dar până atunci mai avem de aşteptat cel puţin un an sau doi.

Sursa [Cnet]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.