Mai sunt câteva zile până Samsung lansează noul Gear S3


samsung gear s3

Telefoanele noastre devin din ce în ce mai inteligente şi se pare că acelas trend se arata şi pentru ceasurile inteligente. Samsung Gear S2 este un smartwatch destul de bunicel şi acum Samsung revine cu alte două versiuni şi mai grozave. Gear S3 Classic şi Gear S3 Frontier au un design foarte foarte atrăgător, în schimb sub capota se afla exact acelas hardware pentru ambele modele. De asemena ambele modele sunt certificate IP68.

Noul Gear S3 integrează un procesor dual-core Exynos, 786MB de memorie RAM, o memorie internă de 4GB , GPS, senzor de puls şi o baterie de 380mAh. Samsung afirma că aceasta baterie ar trebui să îţi menţină ceasul în funcţiune între 3 şi 4 zile. Ecranul de 1.3 inch este acoperit de o sticlă Gorilla Glass SR+. SR bănuiesc că vine de la scratch-resistant, deci ar trebui să fie destul de rezistent la purtarea zilnică. Un dezavantaj pe care îl văd este dimensiunea destul de mare (46mm), ceea ce ar putea fi prea mare pentru anumite încheieturi, nu toţi suntem halterofili. Margine cadranului a rămas aceeaşi ca şi la versiunea trecută, se pare că acest tip de control a avut un succes destul de mare la smartwatch-uri.

Cum era şi de aşteptat, are implementate mai multe aplicaţii. spre exemplu vei putea să îţi controlezi termostatul Nest de pe ceas. Nu că ar avea cineva în România aşa ceva, dar e bine de ştiut că poţi. Sau poţi să foloseşti portofelul electronic Samsung Pay, care se bazează pe tehnologia MST tech şi care teoretic ar trebui să îţi permită să plăteşti la 90% din terminalele existente. A preluat chiar şi o caracteristică de la Gear Fit 2, şi anume îşi poate da seama automat când ai început un antrenament. O caracteristică pe care au personal o văd foarte utilă.

Vom putea să îl vedem pe rafturi începând cu 18 Noiembrie 2016, deci cum ziceam, mai câteva zile. Iar pentru toată această tehnologie pe care o are înglobata va trebui să scoţi din buzunar 350$. Probabil va ajunge şi la noi pe piaţa prin Decembrie, numai bine pentru achiziţia cadourilor de Crăciun. Cu siguranţă va fi un gadget râvnit de mulţi pasionaţi de tehnologie.

Sursa [engadget]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.