Microsoft a lansat Lumia 950 şi 950XL


Lumia 950XL

Cele mai noi telefoane produse de Microsoft au fost lansate. Dacă eşti fanul gamei Lumia, cu siguranţă o să îţi placă Lumia 950 (poza de jos) şi 950XL (poza de sus).

Microsoft Lumia 950 are în spate procesorul Qualcomm 808, iar 950XL profita de Snapdragon 810. O altă diferenţa apare la dimensiunea ecranului. Lumia 950 are un ecran de 5.2 inch, iar 950XL are un ecran de 5.7, că doar de aia e XL. Cum era şi normal un ecran mai mare cere şi o baterie mai mare, Lumia 950XL este dotat cu o baterie de 3340 mAh, iar fratele mai mic are un acumulator de 3000 mAh. Ambele terminale profita de noul USB de tip C care oferă o încărcare şi un transfer de date mai rapid.

Noile telefoane Lumia mai au în comun o memorie internă de 32GB care poate fi extinsă prin slot-ul de card, 3GB de memorie RAM, încărcare wireless, o cameră frontală de 5 MP şi o cameră principală de 20 MP. Acestea mai oferă şi câteva caracteristici noi destul de interesante. Printre care se număra Windows Hello, adică autentificare biometrică prin citirea irisului. Rămâne de văzut cât de fiabila este această metodă de deblocare a telefonului. Dacă trebuie să îţi scanezi ochii de cinci ori atunci când eşti într-un spaţiu public, mai bine spui pass.

O altă caracteristică interesantă este Windows Continuum, care îţi permite să conectezi telefonul la un monitor prin intermediul unei staţii speciale. Aplicaţiile de Office și Outlook-ul vor fi redimensionate pentru noul monitor, iar un mouse şi o tastatură se pot fi adăugate pentru aţi uşura munca. Din păcate momentan doar aceste aplicaţii funcţionează pe un ecran mare. Rămâne de văzut dacă Microsoft va aproba în viitor şi alte aplicaţii.

Preţul din magazinul Microsoft este de 649 de dolari pentru Lumia 950XL, ceea ce înseamnă că la noi preţul va fi ceva mai mare.

Lumia 950

Sursa [Microsoft]

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.