Microsoft AutoCharge


Ai vrea să ţi se încarce telefonul dacă îl laşi pur şi simplu pe birou, pe masă sau chiar pe canapea? Microsoft vrea să revoluţioneze modul în care ne încărcăm telefoanele cu AutoCharge. Microsoft investeşte într-o tehnologie care va face încărcarea telefoanelor prin intermediul lămpilor de pe tavan. Sună interesant nu?

Această metodă de încărcare fără cabluri poate părea de domeniul SF, dar nu este chiar aşa. Microsoft a publicat o lucrare în care a realizat un sistem practic. Sistemul presupune detectarea locaţiei telefonului şi încărcarea acestuia dacă bateria este descărcată. Deşii principiul pare simplu, acesta este un proces foarte complex.

Deoarece încărcarea naturală de la soare este foarte imprevizibilă şi depinde foarte mult de momentul din zi şi de condiţiile meteorologice, Microsoft a venit cu o soluţie pentru utilizarea tehnologiei fotovoltaice în interior. Sistemul foloseşte o cameră pentru a detecta forme dreptunghiulare de pe birou, asemănătoare cu un telefon sau o tabletă. Apoi cu ajutorul unui servomotor orientează un fascicul de lumină direct pe telefon pentru a realiza încărcarea. Adiţional este folosit un led pe suprafaţa telefonului care va indica buna funcţionare a procesului şi va opri încărcarea în cazul în care încărcarea este completă sau ceva obturează calea fascicolului luminos. Din motive de siguranţă în cazul în care cineva intra în calea fascicolului, sistemul este oprit în 50ms. Lucrarea menţionează că un telefon cu o baterie de 2000mAh ar trebui să se încarce în aproximativ două ore jumate.

Şi pentru că practica este cea care ne omoară, mai sunt foarte multe praguri tehnologice care trebuie trecute până când acest sistem să fie disponibil pentru consumatori. În primul rând constructorii trebuie să includă în telefoane un sistem de încărcare fotovoltaic. Deşii Microsoft AutoCharge nu are şanse foarte mari să ajungă foarte repede pe piaţă, trebuie să recunoşti că ideea de a nu mai conecta telefonul la priză sună foarte bine.

 

 

[Sursa: Microsoft Research]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.