Microsoft dezvăluie mai multe despre Continuum


Microsoft continuum

Avem atâtea dispozitive, telefoane, tablete, laptopuri sau PC-uri. Şi asta pentru că fiecare are dimensiuni şi capabilităţi diferite. Dar cum ar fi să ai un singur dispozitiv cu care să poţi face tot ce ai nevoie? Continuum este dispozitivul de la Microsoft care îţi transformă Windows-ul de pe telefon într-o variantă desktop, adică vei putea utiliza telefonul ca şi un PC.

Microsoft Continuum se conectează la un monitor, iar pe lângă telefon mai poţi ataşa un mouse şi o tastatură. Ceea ce îţi va face experienţa cât mai asemănătoare cu un PC normal.

Dar cea mai mare surpriză o reprezintă compatibilitatea cu monitoarele wireless. Lumia 950 şi 950 XL vor avea integrată tehnologia Miracast. Ceea ce înseamnă că vei putea afişa ecranul pe orice dispozitiv sau TV cu Miracast. Din câte am văzut în video, mai sunt prezente un mouse şi o tastatură. Ceea ce mă face să cred că vor exista dispozitive wireless cu capacitate USB.

Toate bune până aici, din păcate tot timpul există un DAR. Dar din păcate nu poţi instala programele ce le ai pe PC pe telefon. Şi din câte s-a anunţat până acum Continuum va funcţiona doar cu aplicaţiile realizate de Microsoft. Ceea ce ar putea fi un factor decizional în achiziţionarea acestui produs.

Un alt dezavantaj ar fi ca Microsoft Continuum nu poate fi utilizat cu versiuni mai vechi de Windows Phone. Acesta necesită un minim de 2 GB de memorie RAM şi un procesor comparabil cu Snapdragon 808 sau 810. Capabilităţi ce să găsesc doar în Lumia 950 şi 950 XL.

În concluzie Microsoft Continuum îţi permite să utilizezi telefonul şi în alt mod decât eşti obişnuit. Dar pentru moment vei avea doar o mână de aplicaţii pe care le vei putea utiliza la capacitate maximă. Şi în al doilea rând vei fi nevoit să îl achiziţionezi la pachet cu noul Lumia 950.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.