Monitorizează-ţi traseul făcut cu bicicleta prin utilizarea acestor aplicaţii


traseu de bicicleta

A venit vara şi bicicleta a revenit principalul mijloc de transport utilizat în special în oraşele foarte aglomerate. De multe ori nici nu realizezi ce distanţe mari eşti capabil să realizezi în interiorul oraşului sau chiar pe un traseu făcut în weekend pe un drum forestier. Dar poţi cuantifica foarte uşor aceste distanţe prin utilizarea următoarelor aplicaţii pentru măsurarea traseului făcut cu bicicleta.

1. BikeMap îţi oferă o serie de trasee apropriate de locul unde locuieşti. Dar asta nu e tot, poţi să îţi înregistrezi ruta, să împărtăşeşti locaţia ta cu restul prietenilor sau poţi vedea nivelul de elevaţie al fiecărui traseu. Aplicaţia are o notă bună în Magazinul Play şi este disponibilă atât pentru Android cât şi pentru iOS.

2. Map My Ride este o aplicaţie foarte folosită pentru monitorizarea rutei cu bicicleta. Îţi poţi înregistra traseul făcut cu bicicleta sau poţi alege să urmezi traseul realizat de altcineva. Pe lângă funcţiile obişnuite pentru astfel de aplicaţii, Map My Ride oferă sfaturi şi expertiza adiţională pentru bicicliştii amatori prin intermediul paginii web. Aplicaţia este disponibilă pentru Android şi iOS.

3. BikeBrain îţi oferă foarte multe informaţii despre modul în care pedalezi. BikeBrain îţi va spune ce viteză ai, cât timp ai mers, ce distanţă ai parcurs, ce cadenţa utilizezi şi la ce ritm cardiac eşti. Poţi fi adăugate dispozitive bluetooth care să îţi înregistreze pulsul, dar pot fi adăugate şi alte dispozitive care oferă informaţii mai clare despre viteza şi cadenţa. Din păcate aceasta aplicaţie este disponibilă doar pentru iOS.

4. Cyclemeter oferă monitorizarea rutei indiferent dacă eşti cu bicicletă, eşti cu patine sau alergi. Informaţii cum ar fi viteza, timpul, distanţă, locaţia şi elevaţia vor fi disponibile utilizatorilor. Aplicaţia permite transmiterea acestor aplicaţii şi în format audio, pentru a nu fi nevoit să te uiţi tot timpul la ecran. Cyclemeter este disponibilă doar pentru iOS, dar ca bonus pentru utilizatorii de produse Apple oferă şi o aplicaţie pentru iWatch.

Mai rămâne de achiziţionat un suport de bicicletă pentru telefon, asta în cazul în care nu ai deja unul. Dacă ai alte aplicaţii pe care le foloseşti pentru monitorizarea rutelor cu bicicleta le poţi nota în rubrica de comentarii de mai jos.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.