Nikon Coolpix P900 are un zoom de 83x


Nikon Coolpix P900

Uneori camera telefonului pur şi simplu nu este îndeajuns. Dacă vrei să faci o poză de la o distanţă considerabilă nu ai nici o şansă să faci o poză decenta cu camera telefonului. Mergând pe premisa că niciodată nu poţi avea suficient zoom, Nikon a lansat Coolpix P900. Un aparat foto cu un zoom incredibil de 83x. Zoomul optic începe de la 24 mm şi ajunge până la 2000 mm. Ar mai fi şi zoomul digital care duce până la 166x sau 4000 mm, deşi eu sunt împotriva zoomului digital. După părerea mea, un zoom de 83x este mai mult decât suficient.

Nikon Coolpix P900 are un zoom de 83x, iar acest zoom este gândit pentru un anumit gen de fotografi. Persoanele care vor să fotografieze păsări sau animale de la distanţă fără a le distrage atenţia au de profitat de pe urma acestui aparat. Fotografii care frecventează evenimente sportive ar putea să capteze poze destul de grozave fără să interfereze în vreun fel cu jucătorii şi fără un obiectiv cât casa poporului. Şi lista nu se opreşte aici. Este pur şi simplu grozav să poţi face poze atât de detaliate din depărtare.

P900 are un senzor optic BSI CMOS de 1/2.3-inch 16-megapixel. Un senzor ceva mai mic decât ai găsi în mod normal într-un DSLR, cu toate acestea Coolpix P900 reuşeşte să facă poze foarte bune. Ecranul articulat de 3 inch te va ajuta destul de mult când îl foloseşti pe trepied cu o funcţie remote. Şi spun remote pentru că are integrat Wi-Fi şi NFC. Aplicaţia necesară pentru control se poate descărca de pe Google Play sau de Apple Store.

Nikon Coolpix P900 este clasat ca un aparat compact şi asta nu se datorează dimensiunilor mici. Se clasează în această zonă pentru că are un obiectiv care nu poate fi schimbat. Că tot am ajuns la obiectiv, Nikon a integrat o funcţie de auto-focus rapid care promite un timp de răspuns de 0.12 secunde. Bateria este cotata la 360 cadre înainte să fi nevoit să schimbi bateria. Deşii ISO-ul poate fi setat până la 6400, nu este foarte recomandat. Nikon Coolpix P900 se descurcă cel mai bine la un ISO de 1600. Cred că un dezavantaj pentru P900 este că nu poate face fotografii în format RAW. Acest aparat se afla în aceeaşi clasă cu Canon SX60 şi cu Sony HX400V, din care doar Canon-ul poate salva fişiere RAW.

Per total Nikon Coolpix P900 este un aparat bine construit cu un zoom enorm. Obiectivul din dotare oferă o flexibilitate mare de fotografiere pentru un aparat de aceste dimensiuni. Şi cu siguranţă vei putea imortaliza unele cadre care poate nu ar fi posibile cu alte aparate. Mi se pare că preţul este direct proporţional cu zoomul pe care reuşeşte să îl obţină acest aparat. Spre exemplu la evoMag preţul pentru Nikon Coolpix P900 ajunge undeva la 3000 lei. Cine a zis că fotografia e un hobby ieftin?

nikon-coolpix-p900

Nikon Coolpix P900 are un zoom de 83x


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.