Nouă fabrică Tesla va fi imensă şi alimentată cu energie regenerabilă


Giga-fabrica Tesla

Se pare că Tesla doreşte să fie lider în fabricarea maşinilor electrice, dar şi responsabil cu producerea unor baterii eficiente pentru acest tip de vehicule. Tesla intenţionează să construiască în Nevada o giga-fabrica, fără de care nu va putea să realizeze suficiente baterii pentru producţia sutelor de mii de maşini pe care intenţionează să le producă. Pentru cei care nu sunt în temă, Tesla doreşte să lanseze în Martie 2016 un vehicul electric numit Model 3 care să fie mai accesibil publicului larg.

Se spun foarte multe despre noua fabrică Tesla, printre care ca va fi una dintre cele mai mari clădiri din lume. De asemenea în această clădire se vor produce mai multe baterii decât s-au produs global în 2013. Acoperişul fabricii va fi complet acoperit cu panouri solare, dar asta nu este îndeajuns aşa că dealurile din jurul fabricii vor căpăta şi ele o latură regenerabilă.

JB Straubel a afirmat următoarele: ” Clădirea noastră va avea zero emisii. Singurele emisii de gaze vor fi prezente datorită vehiculelor care vor veni în incinta şi nu sunt electrice. Dar vom încerca să rezolvăm şi această problemă. ” Ceea ce este foarte impresionant, nu multe companii se pot lăuda cu asemenea construcţie.

Probabil tot aici va exista şi o secţie de dezvoltare a bateriilor, în care Tesla va contribui la extinderea autonomiei vehiculelor electrice şi va realiza metode mai rapide de încărcare. Dar asta rămâne de văzut. Între timp mă bucur să văd că Tesla abordează foarte serios subiectul maşinilor electrice. Asta pentru că maşinile clasice sunt responsabile pentru aproximativ 30% din emisiile de CO2 din atmosferă şi acest procent are o tendinţă crescătoare.

Sursa [Clean Tehnica]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.