Noul senzor de miscare Philips Hue îţi iluminează calea


setari senzor de miecare philips hue

Casele inteligente încep să fie tot mai populare în ultimii ani. Dar ce se întâmplă cu casele vechi care nu au infrastructura necesară? Poate şi-ar dori şi ele să fie inteligente. În acest sens am observat că au început să apară soluţii de la diferiţi furnizori pentru a aduce o oarecare inteligenta casei tale. Bineînţeles, nu vei fi nevoit să spargi pereţii sau să faci alte intervenţii majore. Printre aceste sisteme se regăseşte şi Philips Hue, un sistem pentru iluminatul inteligent. Iar acum sistemul devine şi mai inteligent cu noul senzor de miscare Philips Hue.

Senzorul de mişcare Philips Hue îţi aprinde efectiv lumina pe măsură ce tu te deplasezi prin casă, fără să mai apeşi pe vreun întrerupător. Poţi seta că lumina să se aprindă într-o capera doar de simpla ta prezenta. Pentru că senzorul ştie ce oră din zi este va regla corespunzător intensitatea luminii. De fapt poţi regla şi intensitatea luminii pe care o doreşti în timpul nopţii. Cui îi place să fie trezit de o lumină orbitoare? Timpul de reacţie al senzorului este de 0.5 secunde, deci este destul de rapid încât să nu mai ai nevoie de întrerupător.

Pe lângă confortul pe care îl oferă, senzor de mişcare Philips Hue realizează şi un mic discount la factura de energie. Nu vei mai avea cum să uiţi becul deschis sau să laşi becul deschis mai mult decât necesar. Philips a încercat să realizeze un sistem cât mai simplu de utilizat de aceea senzorul nu are nevoie de alte fire sau cabluri. Vei avea doar un set de baterii pe care va trebui să le schimbi din când în când. Trebuie doar să montezi senzorul de mişcare pe un perete, tavan sau chiar de mobilă şi să ajustezi în ce direcţie să detecteze mişcarea.

Partea bună este că Philips Hue se poate găsi şi la noi în ţară, deci mă aştept să apară şi senzorul. Un set Philips Hue cu trei becuri şi unitatea centrală ajunge la un preţ de 1200 lei în oferta Emag. În schimb preţul pentru noul senzor de miscare Philips Hue va fi în jur de 40$ pe site-ul oficial MeetHue.com. Şi va putea fi găsit pe piaţa începând cu luna Octombrie.

senzor de miecare philips hue

 


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.