Toată lumea ştie că televizoarele cu tub catodic sunt ceva de domeniul preistoriei. Bine nu chiar preistorie, dar sunt foarte foarte depăşite. Acum marii producători de televizoare concurează să aducă un televizor cu o rezoluţie cât mai mare, diagonală cât mai mare şi grosime cât mai mică. LG face parte dintre aceşti producători şi acum se lauda cu un televizor atât de plat încât trebuie să îl priponeşti de perete. Nouă serie W de la LG este atât de plat încât vei observa doar cei 2.6 mm de pe lateral.
Prima întrebare care mi-a venit în minte: “Păi şi cum bag mufa de TV în el?”. LG s-a gândit la asta şi a realizat o staţie de bază care este conectată la TV printr-un cablu de tip pamblica. Aşadar în staţia care va fi aşezată undeva lângă televizor va trebui să introduci cablul TV. De fapt această staţie este un soundbar compatibil cu tehnologia Dolby Atmos. De asemena tot în acest soundbar vei avea incluse şi porturile HDMI şi USB. Şi da, include şi un port audio de tip optic.
Ziceam că trebuie priponit de perete deoarece acest televizor LG are o diagonală de 165 cm în timp ce cântăreşte doar 7.7 kg şi s-ar putea să îl dărâmi cam uşor. Dacă 165 cm nu îţi sunt de ajuns, trebuie să ştii că este şi varianta de 195 cm care are 12.2 kg.
Această nouă gamă de televizoare OLED 4K de la LG oferă culori mai bune, vor fi cu 25% mai luminoase şi de asemenea anti-reflexia este îmbunătăţită. Că tot vorbeam de HDR, e o tehnologie destul de importantă pentru televizoare aşa că noul televizor LG a integrat-o şi în acestea.
În concluzie noul televizor LG este mai mare, mai subţire şi cu caracteristici superioare, dar cum rămâne cu preţul? La preţ e cu totul altă discuţie pentru că versiunile trecute au costat undeva la $4,999. Deci sunt slabe şansele ca acest nou model să fie mai ieftin. Deci nu este un televizor pe care şi-l poate permite oricine. Sunt totuşi curios cât va mai dura până aceste modele de la LG sau altele mai noi vor fi suficient de ieftine încât să şi le permită aproape toată lumea.
Sursa [LG]