Noul televizor LG are doar 2.6 mm grosime


noul televizor lg signature oled w smart tv

Toată lumea ştie că televizoarele cu tub catodic sunt ceva de domeniul preistoriei. Bine nu chiar preistorie, dar sunt foarte foarte depăşite. Acum marii producători de televizoare concurează să aducă un televizor cu o rezoluţie cât mai mare, diagonală cât mai mare şi grosime cât mai mică. LG face parte dintre aceşti producători şi acum se lauda cu un televizor atât de plat încât trebuie să îl priponeşti de perete. Nouă serie W de la LG este atât de plat încât vei observa doar cei 2.6 mm de pe lateral.

Prima întrebare care mi-a venit în minte: “Păi şi cum bag mufa de TV în el?”. LG s-a gândit la asta şi a realizat o staţie de bază care este conectată la TV printr-un cablu de tip pamblica. Aşadar în staţia care va fi aşezată undeva lângă televizor va trebui să introduci cablul TV. De fapt această staţie este un soundbar compatibil cu tehnologia Dolby Atmos. De asemena tot în acest soundbar vei avea incluse şi porturile HDMI şi USB. Şi da, include şi un port audio de tip optic.

Ziceam că trebuie priponit de perete deoarece acest televizor LG are o diagonală de 165 cm în timp ce cântăreşte doar 7.7 kg şi s-ar putea să îl dărâmi cam uşor. Dacă 165 cm nu îţi sunt de ajuns, trebuie să ştii că este şi varianta de 195 cm care are 12.2 kg.

Această nouă gamă de televizoare OLED 4K de la LG oferă culori mai bune, vor fi cu 25% mai luminoase şi de asemenea anti-reflexia este îmbunătăţită. Că tot vorbeam de HDR, e o tehnologie destul de importantă pentru televizoare aşa că noul televizor LG a integrat-o şi în acestea.

În concluzie noul televizor LG este mai mare, mai subţire şi cu caracteristici superioare, dar cum rămâne cu preţul? La preţ e cu totul altă discuţie pentru că versiunile trecute au costat undeva la $4,999. Deci sunt slabe şansele ca acest nou model să fie mai ieftin. Deci nu este un televizor pe care şi-l poate permite oricine. Sunt totuşi curios cât va mai dura până aceste modele de la LG sau altele mai noi vor fi suficient de ieftine încât să şi le permită aproape toată lumea.

lg signature oled w tv

Sursa [LG]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.