Păstrează-ţi biroul cât mai ordonat cu un PowerBar


PowerBar USB

Am primit de curând un gadget menit să îmi menţină biroul ordonat. Poate gadget nu e tocmai cuvântul exact, aş putea să îi spun dispozitivul care îmi menţine gadgeturile în viaţă. Adică bine alimentate. Fie că ai un smartphone, o tabletă sau un smartwatch, tot trebuie să îl încarci la un moment dat. Şi atunci începe căutarea unei prize pe sub birou, pe lângă birou sau pe cel mai apropiat perete. Încă suntem dependenţi de încărcătoare pentru că USB-ul de la PC nu îmi încarcă suficient de repede telefonul.

Aşadar în ajutorul meu au venit cei de la Power-Cube.ro care mi-au trimis un PowerBar. Mulţumesc echipei! Acest PowerBar este dotat cu două porturi USB de 2.1 amperi şi două prize. Prizele sunt pentru ştecherele acelea înguste (sau fisa bipolara cum am mai auzit că i se spune). Sincer nu mă aşteptam să încarce aşa bine acele două porturi USB. Am făcut o comparaţie între PowerBar şi un încărcător de 2.1A din comerţ. Am folosit acelas cablu pentru a avea rezultate cât mai concludente. Concluzia a fost că telefonul s-a încărcat mai repede de la PowerBar decât de la încărcător.

Faptul că are doar prize înguste nu mă deranjează aşa de mult, dar dacă chiar îţi doreşti să poţi introduce orice fel de ştecher poţi să te orientezi spre un PowerCube. Ceea ce m-a atras cel mai mult a fost designul. Arată ca şi cum îşi are locul pe birou. Tot ce mai ai nevoie să îţi încarci telefonul e un cablu scurt. Iar un cablu scurt tot timpul îţi va încărca telefonul mai bine.

Era să uit, cablul pe care trebuie să îl bagi în priză are 1.5m. Vorba aia… nici prea lung, nici prea scurt. Ideea e următoare, ai un prelungitor 2 în 1. De cele mai multe ori la un prelungitor cu 3 ieşiri, două le ocupi cu încărcătoarele. Aşa ai două porturi USB şi îţi mai rămân două prize pe care le foloseşti pentru alte dispozitive. Stau şi mă gândesc că un PowerBar sau un PowerCube ar fi util şi dacă călătoreşti în ţări cum ar fi America şi Anglia. Pe un singur adaptor îţi încap toate dispozitivele şi nu mai stau să aştepte toate la rând după singurul adaptor pe care îl ai cel mai probabil de la recepţia hotelului.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.