Pause, cutia care îţi pune telefonul in pauza


pause pune telefonul in pauza

Cine e dependent de telefon să ridice mâna sus! Probabil nu ai ridicat mâna dat te simţi oarecum cu musca pe căciulă. Da, suntem oarecum lipiţi de terminalul mobil denumit smartphone. Când ai privit ultima oară un răsărit de soare fără să îţi faci un selfie sau o poză cu telefonul? Când ai discutat ultima oară cu cineva mai mult de 15 min fără să te uiţi la telefon? Sunt aspecte cu care ne lovim şi de zi, fie că ne dăm seamă sau nu. Şi uite aşa a apărut Pause, cutia care îţi pune telefonul in pauza.

Funcţionează foarte simplu. Trebuie doar să urmăreşti atent trei paşi. Unu, să ridici capacul cutiei. Doi, îţi pui telefonul în cutie. Trei, închizi capacul cutiei. Şi gata eşti deconectat! Cutia Pause este efectiv o cuşcă Faraday care îţi va tăia orice semnal al telefonului. Telefonul tău nu va avea semnal WiFi, GPS sau reţea mobila pe toată perioada cât se va afla în cutie. Efectiv nu vei mai primi apeluri, mesaje sau alte notificări. În acelas timp este suficient de voluminoasă încât să găzduiască şase telefoane.

Dacă stai să te gândeşti puţin, apare următoarea întrebare. Şi dacă îmi pun telefonul în modul avion şi îl depozitez undeva, nu e aceeaşi chestie? Ba da, e exact acelas lucru, dar se pare că aşa nu funcţionează pentru toată lumea. Cel puţin asta firma producătorii cutiei. Aceştia chiar încurajează acest obicei pentru persoanele care au suficientă tărie să o facă. După părerea mea acea cutie crează impulsul mental de care ai nevoie să renunţi la telefon pentru câteva momente.

Pause, cutia care îţi pune telefonul in pauza este în momentul de faţă finanţată prin platforma Indiegogo. Preţul pentru timpul de calitate pe care îl vei petrece cu familia ta fără distracţia telefonului este de 40$. Ceea ce mi se pare un preţ destul de decent. Mi-ar fi plăcut dacă ar integra şi un timer pentru blocarea cutiei. Spre exemplu să poţi bloca cutia un timp minim de 20 minute, timp în care nu vei putea deschide cutia. Atunci lucrurile ar deveni cu adevărat interesante. Cu siguranţă vom vedea şi acest aspect într-o versiune viitoare.

sursa [Pause It]


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.