Pedale inteligente


Uite că au apărut şi pedalele inteligente. Cum poţi să faci o pereche de pedale inteligente? Mulţumită unui grup de francezi, pedalele inteligente există şi au fost lansate consumatorilor în cadrul CES 2015.

Connected Cycle a reuşit să pună la punct un produs cu adevărat inovator în acest domeniu. Pedalele oferă informaţii cu privire la plimbările zilnice, cum ar fi viteza, ruta, înclinaţia şi caloriile arse. Având GPS integrat poţi să ştii tot timpul unde îţi este bicicletă, de asemenea primeşti notificări în cazul în care bicicleta ţi-a fost mutată. Să sperăm că rata furturilor de biciclete va scădea!

Dar partea interesantă abia acum începe! Acest produs este auto-sustenabil, adică poate funcţiona şi fără conexiune la un smartphone şi nu necesită încărcare. Pedalele îşi generează propria energie şi are conexiune la internet individuală. Informaţiile sunt urcate pe cloud şi pot fi vizualizate ulterior de pe telefonul mobil.

Conform producătorilor, instalarea pedalelor durează mai puţin de 2 minute, nu necesită cunoştinţe mecanice avansate şi pot fi demontate dar cu o cheie specială pe care doar posesorul o are. Designul este unul minimalist din aluminiu şi cauciuc. Preţul încă nu a fost anunţat, dar aştept cu nerăbdare să testez aceste pedale.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.