Pixel şi Pixel XL sunt două telefoane de top lansate de Google


pixel-si-pixel-xl-sunt-doua-telefoane-de-top-lansate-de-google

Ne-am obişnuit din partea celor de la Google să lanseze gama Nexus spre sfârşitul anului. După cum bine se ştie, telefoanele Nexus nu au fost cele mai performante telefoane de pe piaţa în momentul lansării. Dar cu toate acestea au avut popularitatea lor deoarece reuşeau să concureze la viteza cu telefoane de top chiar dacă nu aveau cel mai performant hardware. Iar preţul era unul decent. Dar Google întoarce pagina cu următoarea generaţie de telefoane intitulate Pixel. Produse chiar de Google sub logoul G.

Aşa cum am pomenit… telefoane de top, hardware de top! Ambele terminale sunt dotate cu ultimul procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 821. Pentru cei care nu sunt în temă Snapdragon 821 are sub capotă două nuclee de 2.15GHz şi două nuclee care sunt mai blânde cu bateria la cei 1.6GHz. Procesorul este asistat de 4GB de memorie RAM şi o memorie internă de 32GB sau de 128GB, în funcţie de preferinţă. Vei simţi aceste caracteristici sub ecranul OLED de 5 inch la telefonul Pixel, respectiv OLED de 5.5 inch la Pixel XL. Pe partea din spate se va regăsi o cameră de 12MP, iar cu cea din fata îţi vei putea face un selfie la o rezoluţie de 8MP.

Spre deosebire de iPhone 7 la telefoanele Pixel încă vei regăsi mufa audio de 3.5mm. Şi bineînţeles mai regăsim un port USB de tip C. Ca la majoritatea telefoanelor din ziua de azi, bateria nu se poate scoate. Dar pot spune că Pixel are un acumulator Li-Ion de 2770 mAh, iar Pixel XL de 3450 mAh. Ca şi dimensiuni Pixel are o lăţime de 69.5 mm şi o înălţime de 143.8 mm, în timp ce Pixel XL are lăţimea de 75.7 mm şi înălţimea de 154.7 mm. Grosimea este oarecum asimetrică pentru că porneşte de la 8.6 mm în partea de sus şi slăbeşte la 7.4 mm la bază.

Nu avea cum să fie dotate cu alt Android decât N (Nougat), altfel spus Android v7.1. Să discutăm şi despre preţuri. Pentru că un Pixel de 32GB te va face să scoţi din buzunar $649, iar cu cel de 128GB vei ajunge la $749. Dar dacă vrei un ecran mai mare vei fi nevoit să achiţi $769 pentru Pixel XL de 32GB şi respectiv $869 pentru 128GB. Deci preţurile sunt foarte comparabile cu telefoanele de top cum ar fi cele de la Samsung sau iPhone. Având în vedere preţul şi specificaţiile se poate afirma cu precizie elveţiană că Pixel şi Pixel XL sunt două telefoane de top lansate de Google.


About Adrian Cretu

Salut eu sunt Adrian şi sunt pasionat de tehnologie dintr-o serie de motive. Eşti curios să afli? Citeşte mai departe... În primul rând sunt inginer. Electrotehnica este domeniul de activitate, cu un master în electronică de putere ca să fiu mai exact. Şi consider că maşinile electrice reprezintă viitorul automobilistic. Asta în cazul în care oamenii vor învesti în mijloace regenerabile de generare a energiei. Implicit energia va fi mai ieftină şi va împinge oarecum populaţia să îşi achiziţioneze vehicule electrice. Tot în facultate m-am apucat mai serios de sport şi am ajuns într-o oarecare măsură dependent de activitatea fizică. De aici mi se trage şi o uşoară slăbiciune pentru fitness trackere. Pentru că în fitness trebuie tot timpul să îţi monitorizezi activitatea. După ce am mai avansat puţin prin viaţă, mi-am luat şi eu o casă că tot omul de rând. Nu pot să zic că îmi displace, dar câteodată nu mă împac cu treburile casnice. Şi îmi tot imaginez cum ar fi ca frigiderul să comande automat lapte de pe internet, înainte ca acesta să se termine. Sau maşina de spălat să comande detergent. Nu mai pomenesc nimic de hârtia igienică! Mi-ar plăcea să am un roboţel care să iasă din vizuina lui când nu sunt acasă şi să facă curat. Aşa că am început să mă intereseze şi casele inteligente. În timpul liber sunt un copil care se joacă cu dronele sau cu alte jucării teleghidate pe care pot să îmi pun mâna. În schimb realitatea virtuală mă intrigă şi mă sperie în acelas timp. Cred că am văzut cu toţii trilogia Matrix. În acelas timp cred că realitatea augmentată îşi are locul în viitorul nostru. P.S. Am şi o serie de gadgeturi preferate. Nexus 5-ul este momentan telefonul pe care îl port prin buzunare. Ştiu că o generaţie învechită, dar de ce să îl schimb dacă încă funcţionează? Pe locul doi aş putea spune că se afla un GoPro Hero 3 Black care este nelipsit din toate călătoriile. Şi ultimul dispozitiv, dar nu şi cel din urmă este fitness traker-ul Withings Activite Pop care nu demult m-a anunţat că am parcurs 1000 km în ultimele 4 luni jumate.